banner388

Ekonomik güven endeksi arttı

Mayıs ayı ekonomik güven endeksi yüzde 1.1'lik artışla 100.5 puana yükseldi.

Ekonomik güven endeksi arttı

Mayıs ayı ekonomik güven endeksi yüzde 1.1'lik artışla 100.5 puana yükseldi.

26 Mayıs 2017 Cuma 10:59
Ekonomik güven endeksi arttı

Mayıs ayı ekonomik güven endeksi verileri açıklandı. Yüzde 1.1'lik artışla güven puanı 100.5' puana yükseldi.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan ekonomik güven endeksi verilerine göre Mayıs ayında yüzde 1.1'lik bir artış yaşandı. Son artışla ekonomik güven endeksi 100.5 puan oldu. Endeks, 5. ayda da yükselişini devam ettirmiş oldu. 


Ekonomik güven endeksindeki yaşanan artış, perakende ticaret sektörü, tüketici, inşaat sektörü ve hizmet sektörü güven endekslerindeki artışlardan kaynaklandı.


2017 yılının Mayıs ayında hizmet sektörü güven endeksi 102 değerine, tüketici güven endeksi 72,8 değerine, inşaat sektörü güven endeksi 86,3 değerine ve perakende ticaret sektörü güven endeksi 102,8 değerine yükseldi. Mayıs ayında imalat sanayi güven endeksinde ise yaşanan düşüş dikkat çekti. İmalat sektöründe yaşanan düşüşle güven endeksi 104,8 değerine geriledi.

Anahtar Kelimeler:
Ekonomik Güven Endeksi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.