banner388

Dar gelirliler için ucuz kiralık ev fırsatı

Dar gelirli vatandaşlar için ucuz fiyatı kiralık ev için çalışmalar başlıyor. GYDOR Başkanı Dr. Feyzullah Yetkin konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Dar gelirliler için ucuz kiralık ev fırsatı

Dar gelirli vatandaşlar için ucuz fiyatı kiralık ev için çalışmalar başlıyor. GYDOR Başkanı Dr. Feyzullah Yetkin konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

21 Haziran 2017 Çarşamba 12:42
Dar gelirliler için ucuz kiralık ev fırsatı

Kalkınma Bakanlığı’nın öncülüğünde devletin portföyünde yer alan konutlar, dar gelirli vatandaşlara düşük fiyatlarla kiralanacak. GYDOR, izleyeceği yeni yol haritasını çizdi. Gayrimenkul sektöründe pek çok alanda çalışmalar yürüteceğinin sinyallerini veren GYDOR, dar ve orta gelirli vatandaşlar içinde çalışmalar yürütecek.


Başkan Dr. Feyzullah Yetgin konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Orta ve dar gelir gruplarına konut üretimini kolaylaştıracak yeni sermaye piyasası araçlarının üretilmesi gerekiyor. Daha ucuz konut üretimi için arsa maliyetlerinin düşürülmesi konusunda kamu kurumlarıyla işbirliği içinde düzenlemeler yapılmasını gündeme getireceğiz" dedi.


İLLER BANKASI YADA TOKİ

GYODER'in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Gürsel Öngören de Kalkınma Bakanlığı'nın, devletin portföyünde bulunan konutları dar gelirli vatandaşa düşük fiyatla kiralayacağı bir proje üzerinde çalıştığını dile getirdi. Projenin İller Bankası yada TOKİ gibi bir devlet kurumu tarafından hayata geçirilmesi bekleniyor.


Öngören, TOKİ modelinde toplu konutların şehir dışında kaldığını söyleyerek, "Lüks konut projelerinde belli sayıda katların bu projeye ayrılması düşünülüyor. Konut üreticilerinin projelerinin içindeki konutların da dar gelirlilere kiralanması olabilir. Üzerinde çalışılıyor" dedi.


İSTANBUL FİNANS MERKEZİ İÇİN TEŞVİK ŞART

Yetkin, yeni dönemde ile birlikte özellikle İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nin hukuki ve vergisel altyapısının düzenlenmesiyle ilgili konuların takipçisi olacaklarına dikkat çekti ve İFM'nin finansal anlamda cazibesinin artırılması için teşvik edici düzenlemelerin şart olduğunu belirtti.


KENTSEL DÖNÜŞÜMDE MUHTARLAR ROL ALACAK

Çevre ve Şehircilik Şurası'nın çalışmalarında kentsel dönüşümde yeni modellerin konuşulduğunu belirten Gürsel Öngören, "Mahalle bazında dönüşüme sıcak bakılacak. Dönüşümde muhtarlar rol alabilecek. Bir de yatay yapılaşma için kat karşılığı anlaşmaya sıcak bakılmıyor. Yani işin finansmanı emsal artışı ile karşılanmayacak, vatandaş para ile müteahhitlik hizmeti alacak" açıklamalarında bulundu.


GAYRİMENKULDE 4.0 DÖNEMİ BAŞLIYOR

Feyzullah Yetkin, gayrimenkul sektöründe ‘Gayrimenkul 4.0’ versiyonuna odaklanacaklarını söyledi. Yetkin, öncü olmayı amaçladıklarını belirterek, “Dijitalleşme, yaşlanan dünya nüfusu, genç nüfusun farklı beklentileri başta olmak üzere yeni bir trendler dalgası var. Bunu yakalamak için kapsamlı bir harekete ihtiyaç duyuluyor. Gayrimenkul 4.0'da trendlere uyum sağlamayı sağlar. Türkiye, Sanayi 4.0'a geç kaldı ancak Gayrimenkul 4.0 dönemini birlikte başlatıyoruz” dedi.

Kaynak: Sabah

Anahtar Kelimeler:
GYDORUcuz Ev
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.