banner388

Cumhurbaşkanı yardımcısından asgari ücret zammı açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, asgari ücret görüşmeleri başlamadan önce açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanı yardımcısından asgari ücret zammı açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, asgari ücret görüşmeleri başlamadan önce açıklamada bulundu.

12 Haziran 2023 Pazartesi 17:26
Cumhurbaşkanı yardımcısından asgari ücret zammı açıklaması

ÇALIŞANLARIMIZ ENFLASYONA EZDİRİLMEYECEK

Önümüzdeki süreçte yapılacak çalışmalar hakkında konuşan Yılmaz, “Enflasyon konusunun çok önemli öncelikli olduğunun belirtmek isteriz. Enflasyonu düşürmeye yönelik politikaları hayata geçirirken, diğer yandan etkilerinin geniş toplumsal kesimlerde en aza düşürmeye yönelik politikalarımızı hayata geçireceğiz. Asgari ücretle ilgili, çalışanlarla, emeklilerle ilgili temmuz ayında çeşitli çalışmalar yapacağımızı söylemiştik. Bu çerçevede adımlarımızı atmaya başladık. Asgari ücretle ilgili hazırlıklar, toplantılar başlayacak. Burada üç kesim var. Çalışanlar var. İşverenler var ve kamu kesimi var. Bu üç kesim arasında belli bir usul dairesinde müzakereler yürütülecek. Temenni ediyoruz ki bu üç kesim belli bir noktada anlaşma, uzlaşma sağlasınlar. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan iktidara geldiği günden bugüne hiçbir zaman çalışan kesimlerin, geniş kesimlerin, enflasyon karşısında satın alma güçlerinin erimesine müsaade etmemiştir. Her zaman için bu konularda çalışanların yanında yer almıştır. Önümüzdeki süreçlerde de aynı yaklaşımı göreceğiz. Ama bir taraftan da tabii rekabet gücümüz elbette kayıtlı çalışma düzeninin devamı, istihdam artış gibi hususlar da gündemimizde yer almaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bitmez 2023-06-13 08:30:26

tamam artık her gün biri çıkar bir açıklama yapar, bıktırdınız memur zammı asgari ücret zammı. ülkeyi ne hale getirdiniz toplayamıyorsunuz