banner388

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli zammı çağrılarına yanıt: Zammı karşılamak mümkün değil

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “10 bin lira emekli maaşı elbette yeterli değil” diyerek zam için ‘yeterli bütçe olmadığını’ söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli zammı çağrılarına yanıt: Zammı karşılamak mümkün değil

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “10 bin lira emekli maaşı elbette yeterli değil” diyerek zam için ‘yeterli bütçe olmadığını’ söyledi.

29 Şubat 2024 Perşembe 10:46
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli zammı çağrılarına yanıt: Zammı karşılamak mümkün değil

Kütahya'da AK Parti yerel seçim mitinginde vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan emeklilerin beklediği seyyanen zam ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

"KARŞILAMAYA YETMİYOR"

Emeklilerin aldıkları maaşlarda iyileştirme yapılacağının müjdesini veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kardeşlerim, en düşüğü 10 bin lira olan emekli maaşı ömrünü kendisinin ve ailesinin geçimi için harcamış vatandaşlarımız için yeterli mi, elbette değil. Peki emekli maaşlarını arzu ettiğimiz düzeye nasıl yükselteceğiz? Devlet ve millet olarak daha fazla çalışacak, daha çok gelir elde edecek, ortaya çıkan kazançtan da emeklilerimize hak ettikleri parayı vereceğiz. Şimdi birileri çıkıyor, emekli maaşlarına 7 bin lira, 10 bin lira seyyanen ekleyelim diyerek kendi akıllarınca emeklilerimizi tahrik ediyor. Bakınız, bizim ülkemizde hali hazırda 16 milyon emeklimiz var. Emekli maaşlarına 7 bin lira eklemek demek bütçeden yaklaşık 1,4 trilyon liralık, 10 bin lira eklemek demek 1,9 trilyon liralık bir kaynağı buraya aktarmak demektir. Dikkat ediniz, mevcut maaşların tutarından söz etmiyorum. Sadece 7 bin lira veya 10 bin lira olarak ifade edilen ek artışın maliyetini anlatıyorum. Yani 2024 yılı boyunca ülkemizde tek çivi çakmasak, tüm yatırım bütçesini buraya aktarsak bile bu gideri karşılamaya yetmiyor. Aynı şekilde deprem harcamalarının tamamını bu iş için kullansak yine yeterli gelmiyor. Eğitime, sağlığa tek kuruş harcamadan her birinin tüm bütçesini buraya aktarsak ucu ucuna ya kurtarıyor ya kurtarmıyor. Askeriyle, polisiyle, eğitimcisiyle, sağlıkçısıyla, velhasıl tüm memuru ve işçisiyle devletin çalışanlarının yarısından fazlasına maaşlarını vermesek o zaman belki bu ilave gideri karşılayabiliriz” diye konuştu.

"EMEKLİ MAAŞLARINDAKİ ADALETSİZLİĞİN FARKINDAYIZ"

Yüzyılın felaketi olarak akıllara kazanan Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ülke ekonomisine 104 milyar dolar maliyet oluşturduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Altını tekrar çizerek ifade ediyorum, burada konuştuğumuz emeklilerimizin mevcut maaşlarının maliyeti değil, yapılması istenen ilave artışların tutarıdır. Ayrıca seyyanen artışların emekli maaşları arasında yol açtığı adaletsizliğin de farkındayız. Sırtında yumurta küfesi taşımayanlar tabii ki istedikleri gibi atıp tutabilirler. Sorumluluk makamında olmayanlar her aklına eseni söyleyebilirler ama milletin, ülkeyi ve devleti yönetme görevini verdiği bizim için böyle bir durum asla söz konusu değil. Biz yaptığımız her işin hesabını 85 milyonun tamamına vermekle mükellefiz. Biz attığımız her adımı en detayına kadar hesaplamak zorundayız. Küresel ekonomik kriz dünyanın her yerinde çalışanlar ve emekliler başta olmak üzere büyük kitlelerin refah kaybına uğramasına yol açtı. Türkiye’mizde kendi şartları çerçevesinde bu dalgadan etkilendi. Tüm bunların üstüne biz geçen sene asrın felaketi olan çok büyük bir deprem yaşadık. Sadece 6 Şubat depremlerinin ekonomimize maliyeti 104 milyar dolar. Buna rağmen hayat pahalılığı başta olmak üzere ekonomik dengeleri yeniden yerli yerine oturtmak için güçlü bir program uyguluyoruz. Allah’ın izniyle bu yılın sonunda itibaren programın olumlu sonuçlarını görmeye başlayacağız. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla ülkemizi büyüttükçe ortaya çıkan kazançtan her kesimden insanımız gibi emeklilerimizde istifade edecektir” dedi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
rıza 2024-02-29 14:27:18

milleti 42 yaşında emekli ettiniz şimdi altından kalkamıyorsunuz, 1 gün sonra başlamış olan 52 de emekli olacak, bu bile erken iken 40 lı yaşlar nedir

Avatar
meemur 2024-02-29 13:55:23

seyyanen memura vermeye paranız vardı, akşama kadar yatan belediye memuru 50 binden az almıyor, adil olun adil. işçiye asgari ücret kpss olmadan torpille memur olana 50-60 bin. ne güzel.

Avatar
cem 2024-03-01 16:17:23

herkese herşeye para var emekliye yok,mahlle muhtarlıkları kaldırılsın merkez ilçe belediyeleri kaldırılsın,valilere 1 araç verilsin kamuda tasarruf yapılsın zengine vergi salınsın emekliya zam verilsin yoksa ailecek 14 oy 20 yıldır veriyoruz bu sefer vermeyecegiz son 30 gün reis

Avatar
düzen 2024-03-03 12:48:24

muhtarlık sistemi kaldırılmalıdır artık her şey netten yapılıyor muhtar ne iş yapıyor 50 bini aşkın muhtar var asgari ücretten hesapla, deli para. gerek yok bu sisteme artık

Avatar
Totti 2024-03-04 09:58:09

Memura para var seçim çalışmaları na para var emekliye yok

Avatar
Ferhat Turan 2024-02-29 23:13:38

Akşama kadar yatan memurun yanında mı yatıyorsunda haberin var, oturduğunuz yerden palavra atmayın bir yeriniz sıkışınca nerde bu bu devlet deyip her türlü işinizi resmi kurumlarda çözüyorsunuz edepsizlik yapmayın. Bütün gün bilgisayar ekranının başında radyasyona maruz kalıp, hareketsiz çalışma nedeniyle eklem ve iç hastalıklarında zirve yapan kesimdir memurlar.

Avatar
İsimsiz 2024-03-04 12:11:43

Emekli maaşı alanlar allqhına şükretsinler almayanlar neye ş0kretsin