banner388

Borcu Olan Vatandaşlar 1 Eylül İtibariyle...

Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından açıklama geldi, Genel Sağlık Sigortası borcu olan vatandaşlar 1 Eylül 2016 tarihi itibari ile gelir testine başvuru yapabilecekler.

Borcu Olan Vatandaşlar 1 Eylül İtibariyle...

Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından açıklama geldi, Genel Sağlık Sigortası borcu olan vatandaşlar 1 Eylül 2016 tarihi itibari ile gelir testine başvuru yapabilecekler.

31 Ağustos 2016 Çarşamba 12:29
Borcu Olan Vatandaşlar 1 Eylül İtibariyle...

Milyonlarca vatandaşın sağlık hizmetinden yararlanabilmesini sağlayan Genel Sağlık Sigortası uygulaması ile ikinci bir fırsat daha doğdu. Önceden gelir testi yaptırmayıp buna rağmen yüksek borçlar ile karşılaşan kişilere yeni bir hak verildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından konuyla ilişkili olarak yapılmış olan açıklamalarda, SGK alacakları ile devletin bazı alacaklarını tekrar yapılandırmış olan 6736 Sayılı ‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin’ Kanun tekrar geçtiğimiz günlerde yasalaştı. Kanun, 2016 Haziran 2016 ayı ile önceki dönemlere ait olan Sosyal Güvenlik Kurumu alacaklarını ve bunun yanı sora gecikme cezalarını GSS borçlarını da yapılandırdı. Bu doğrultuda genel sağlık sigortası olanlardan gelir testi yaptırmamış olan kişiler, 1 Eylül 2016 tarihinde gelir testine başvuru yapabilecekler. Başvuru yapan kişiler, gelir testi yapılmasının sonucuna göre sağlık sigortası primlerini ödemeleri ya da devlet tarafından karşılanması durumunda sağlık sağlık hizmetinden faydalanabileceklerdir” denildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olan Süleyman Soylu, Genel Sağlık Sigortası'nda gelir testi yaptırmanın çok önemli olduğunu söyleyerek, gelir testi yaptırmamış olan kişilerin sosyal güvenlik sistemince bir statünün içine alındığını ve orada da borçlandırılmış olduklarını belirtti. Yapılandırmanın sonucunda bir fırsat kapısının da aralanmış olduğunu söyleyen Süleyman Soylu, şunları kaydetti:

"Sadece ana paralarını 12 ay boyunca eşit taksitler ile ödenmesinin imkanını açıyoruz. İlk taksit ödemesi yapıldığı zaman her türlü sağlık hizmetinden yararlanabilecekler. Gelir testi için ise 1 Eylül tarihinden itibaren tam 4 ay boyunca fırsat veriyoruz ve bu 4 aylık fırsatın sonucunda gelir testi yaptırabilme imkanı ile 5'inci ayda da yeniden gelir testi yapılarak müracaat edebilme imkanını sağlamaktayız. Bu 4 ayın içerisinde gelir testi yapıp aynı zamanda da müracaat edebilme imkanı sağlanacak. Ödemesi 5'inci ayın sonu itibari ile başlayacak.”

Son Güncelleme: 31.08.2016 12:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.