banner388

Bakan Dönmez'den doğalgaz açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez doğalgaz açıklamasında bulundu.

Bakan Dönmez'den doğalgaz açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez doğalgaz açıklamasında bulundu.

06 Ekim 2018 Cumartesi 21:01
Bakan Dönmez'den doğalgaz açıklaması

Bakan Dönmez doğalgaz ithalatı konusunda yaptığı konuşmada, "Bin megavatlık güneş enerjisi santralini 1 milyar doların üzerinde bir yatırımla gerçekleştireceğiz. Yüksek verimli güneş modüllerinin kullanılacağı santrallerde yıllık 1,9 milyar KWh elektrik üreteceğiz. Bu YEKA ile birlikte 110 milyon dolarlık doğalgaz ithalatının önüne geçerek cari açığın kapanmasına önemli bir katkı sunacağız. YEKA GES-2 ile 700 kişilik bir istihdam olanağı da sağlanacak" sözcüklerini kullandı.

Konuya ilişkin Bakan Dönmez yaptığı açıklamada, "Rüzgarda kapasite yarışmalarıyla da 2 bin 950 megavatlık tahsis yaparak, toplamda 4 bin 950 MW yenilenebilir enerji bağlantı tahsisiyle Avrupa'da bu alanda birinci sırada yer aldık. Milli enerji ve maden politikamızı açıklarken 'daha fazla yerli, daha fazla yenilenebilir' dedik. Rüzgar ve güneş santrallerinde 10 yıl içinde 10 bin megavat kurulu güç ilave edilmesi hedefini ortaya koyduk. Bu politikalar çerçevesinde yerli üretim ve AR-GE'yi temel alan ve Türkiye'yi bu alanda bir üs yapacak çalışmaları titizlikle devam ettiriyoruz. İstihdam ve AR-GE ile yatırımlar sürerken cari açığın düşürülmesine ve Türkiye'nin enerji teknolojileri ihracatının artırılmasına dair Bakanlığımız yoğun bir mesai harcıyor. YEKA yarışmaları kapsamında ortaya koyduğumuz yerli üretim için fabrika ve teknoloji transferi noktasında AR-GE Merkezleri kurulumları devam ediyor. Ayrıca bin 200 megavatlık ülkemizin ilk deniz üstü rüzgar yarışması için çalışmalarımız da devam ediyor" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Orhan ölmez 2018-10-10 19:15:57

He he sizin Allah bir lafınızın dışında hicbirseyé inanılmaz...