banner388

Atm'lerde para çekme limiti yükseltildi

ATM’lerde 5 bin lira olan nakit çekim limiti en az 10 bin liraya yükseltildi

Atm'lerde para çekme limiti yükseltildi

ATM’lerde 5 bin lira olan nakit çekim limiti en az 10 bin liraya yükseltildi

16 Şubat 2024 Cuma 20:43
Atm'lerde para çekme limiti yükseltildi

Atm'lerin 5 bin lira olan nakit çekim limitleri, uzun süredir bankalara iş yoğunluğu olarak yansıyor, müşteriler sıra alarak 5 bin lira üstü çekim için banka içinden hizmet görmeye çalışıyordu. Son düzenlemeyle ATM nakit çekim limitlerinin 5 bin liradan 10 bin TL'ye çıkarıldığı öğrenildi.

15 BİN LİRAYA ATM NAKİİT ÇEKİMİ LİMİTİ SUNULDU

Çoğu bankanın 7 bin 500 ila 10 bin lirayı ATM nakit çekim limiti olarak belirlediği görülürken bazı bankaların da 15 bin liraya ATM nakit çekim limiti sunduğu görüldü.

Karekodla nakit çekim işlemlerinde de geçerli olacak limit artışı, müşterilere bankalar tarafından duyurulmaya başlandı. Yeni düzenleme, bankalardaki iş yükünü azaltması bekleniyor. Uzun süredir devam eden yüksek enflasyonda kartlara periyodik limit artışları yansıtılırken nakit çekiminde bir düzenleme yapılmaması tepki konusu olmuştu.

KREDİ KARTLARINA DÜZENLEME YAPILACAK MI?

Maaş çekimlerini ATM'den banka kartlarıyla peyderpey yapanların yanı sıra kredi kartından nakit avans çekimlerinde de son dönemde yoğunluk yaşandığı görüldü. Vatandaşın kartlara yüklenmesi, düzenleme yapılacağı söylentilerini ortaya çıkarırken konuyla ilgili konuşan ekonomi uzmanları limit ve taksitlendirmede bir düzenlemeye gidilebileceği öngörüsünde bulunuyor.

Anahtar Kelimeler:
Atm
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.