banner388

Asgari ücrete ek zam gündemde

Asgari ücrete zam milyonlarca çalışan tarafından talep ediliyor. Her kesimden çalışanların alacağı zammı hesaplamada asgari ücret zam oranı değerlendirilebiliyor bu nedenle asgari ücretten yukarıda maaş alanlarda kararı merakla bekliyor.

Asgari ücrete ek zam gündemde

Asgari ücrete zam milyonlarca çalışan tarafından talep ediliyor. Her kesimden çalışanların alacağı zammı hesaplamada asgari ücret zam oranı değerlendirilebiliyor bu nedenle asgari ücretten yukarıda maaş alanlarda kararı merakla bekliyor.

25 Mayıs 2022 Çarşamba 14:24
Asgari ücrete ek zam gündemde

Hayat pahalılığı artmaya devam ederken, vatandaşların maaşları her gün eriyor. Asgari ücret için yılın başında yapılan zam, Haziran ayı gelmeden buhar oldu. Geçim sıkıntısı yaşayan milyonlarca kişi asgari ücrete ek zam bekliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in, çalışanları ve emeklileri enflasyonun tahribatından koruyacak çalışmaların olduğunu, haziran enflasyonunun açıklanmasıyla yol haritasını belirleyeceklerini duyurması asgari ücret zam bekleyenleri umutlandırdı.

ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı ardından açıklamalarda bulundu;

* Asgari ücret artışı, memur ve emekli maaşlarına yapılan yüksek oranlı zamlar, sosyal yardım yelpazesinin genişletilmesi, destek ve sübvansiyon paketleri gibi uygulamalar bu yaklaşımın ifadesidir. Sağlıktan eğitime, ulaşımdan enerjiye her alanda altyapı yatırımlarında ülkemizin ihtiyaçlarını önemli ölçüde karşıladığımız için, bundan sonraki önceliğimiz insanımızın refah seviyesini artıracak politikalar olacaktır.

* Önümüzdeki aylarda bu doğrultuda yeni adımlar atarak, hayat pahalılığının insanlarımız üzerindeki yükünü azaltmayı sürdüreceğiz. Bu gelişmelerin uluslararası bir boyutu da vardır.

GÖZLER TEMMUZ AYINA ÇEVRİLDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, memur ve memur emeklilerine enflasyon farkının ödeneceğini, emeklilerin ise gerçekleşen 6 aylık enflasyon oranında zam alacaklarını hatırlattı.

‘ÇALIŞMALAR VAR'

Hükümet olarak çalışanları, emeklileri enflasyonun tahribatından koruyacak çalışmaların olduğunu belirten Bakan Bilgin, haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte çalışmaya ilişkin yol haritasını belirleyeceklerini ifade etti.

Kaynak: İHA

Son Güncelleme: 25.05.2022 14:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
samsunlu 2022-05-25 14:46:46

2022 yılı ilk 6 ayda gerçekleşen enflasyon kadar asgari ücretin de artması lazım

Avatar
asas 2022-05-25 14:56:59

kesinlik tekrar yükseltilmeli rakam net 6 bin olmalı

Avatar
burak tan 2022-05-26 08:52:26

gebzenin ortasıan bir tır dolusu afganlı indirildi neden yazmıyorsun. sünepeler

Avatar
takipçi 2022-05-26 10:37:50

nasıl olsa asgari ücreti özel sökter ödüyor yapsanıza emeklinini maaşına zam. hakikatten inanılmaz işler yapıyorsunuz şaka gibi.