banner388

Asgari ücret ile ilgili flaş açıklama

Asgari ücret görüşmelerinde sona gelinirken son açıklama Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonundan (TİSK) geldi.

Asgari ücret ile ilgili flaş açıklama

Asgari ücret görüşmelerinde sona gelinirken son açıklama Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonundan (TİSK) geldi.

23 Aralık 2017 Cumartesi 00:24
Asgari ücret ile ilgili flaş açıklama

Milyonlarca asgari ücretli çalışanın gözü kulağı 2018 yılı için yapılacak zamda. Aralık ayı başında başlayan görüşmelerde sona gelinirken yapılan açıklamada 1 haftalık süreç içerisinde 2018 yılı asgari ücret zammının açıklanacağı belirtildi.


Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) asgari ücret komisyonuna ilişkin, "Türk-İş'in talebi Türkiye gerçeklerine uygun bir rakam değil" açıklamasını yaptı. İHA'da yer alan habere göre TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, "100 TL'lik çalışan başına işveren desteğinin kesilmesi ile maliyet zaten yüzde 6 arttı" dedi.


"NET 1.893 LİRA 90 KURUŞLUK TEKLİFİMİZİN ARKASINDAYIZ"

Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat ise asgari ücrete yapılacak zam ile ilgili olarak resmi ve objektif verilerin dikkate alınması gerektiğini belirterek TÜİK tarafından hesaplanan bir kişinin asgari geçim tutarının da bu verilerden olduğunu söyledi.


Nazmi Irgat, beklenen enflasyonun değil gerçekleşen enflasyonun asgari ücret üzerinde etkili olduğunu ifade ederek, "Enflasyon, yüzde 10'un üzerinde. Bu mevcut asgari ücretin yüzde 2 değer kaybettiği anlamına geliyor. Hayatın gerçekleri yani çalışanların enflasyonunu belirleyen kalemler dikkate alındığında enflasyon oranının daha da yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Bundan dolayı Türk-İş olarak net bin 893 lira 90 kuruşluk teklifimizin arkasındayız" dedi.


TOPLANTI 1 SAAT DEVAM ETTİ

Yaklaşık 1 saat süren toplantı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çalışma Genel Müdürü Önder, "Bugünkü toplantıda işveren tarafının taleplerini, Kalkınma Bakanlığının analizlerini dinledik. Bakanlık olarak bazı verileri paylaştık. Geldiğimiz noktada her iki tarafın da taleplerini aldık. Biz bunları değerlendireceğiz, işçi ve işveren tarafları da değerlendirecektir. Bu ayın son haftasında Bakanlığımızdaki toplantıyla rakamı açıklayacağız" açıklamalarında bulundu.

Son Güncelleme: 24.12.2017 15:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.