banner388

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde 3. reaktörün temeli atıldı.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali üçüncü ünitesinin temel atma töreni canlı bağlantı yöntemiyle gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin törene video konferans yöntemiyle katıldı.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde 3. reaktörün temeli atıldı.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali üçüncü ünitesinin temel atma töreni canlı bağlantı yöntemiyle gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin törene video konferans yöntemiyle katıldı.

10 Mart 2021 Çarşamba 19:03
Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde 3. reaktörün temeli atıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Nükleer enerji de enerji politikamız bakımından özel bir yere sahiptir. Hedefimiz enerji üretirken sıfır emisyonla çalışan ve çevreye hiçbir zararı olmayan nükleer enerjiyi ülkemizin enerji sepetine eklemektir." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Akkuyu Santral 3. Blok Temel Atma Töreni’ne video konferansla katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

"KARADENİZ'DEKİ DOĞALGAZ KEŞFİ, BAĞIMSIZ ENERJİ, GÜÇLÜ TİRKİYE KARARLIIĞIMIZIN EN ÖNEMLİ ADIMLARINDAN BİRİ OLDU"

Ekonomik büyümemize bağlı olarak enerjiye güvenilir, kesintisiz ve uygun fiyatlı erişim ihtiyacımız da artıyor. Enerjiye yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır anlayışıyla bu alandaki projelerimzi çeşitlendirmeye çalışıyoruz. Bu süreçte özellikle enerji verimliliği ve yenilenebilir enerjiye büyük önem veriyoruz. Nitekim kurulu gücümüz içerisindeki yerli ve yenilenebilir enerjinin payı yüzde 63,7 seviyesine ulaştı.

Geçen yıl neredeyse tamamı yenilenebilir kaynaklı 4900 megavatlık ilave kurulu gücü devreye aldık. Karadeniz’deki 405 milyar metreküplük doğalgaz keşfimiz, bağımsız enerji, güçlü Türkiye kararlılığımızın en önemli adımlarından biri oldu. Doğu Akdeniz’deki sondaj ve sismik arama çalışmalarımızdan da müjdeli haberler almayı ümit ediyoruz.

"NÜKLEER SANTRAL, OLUŞŞTURACAĞI EKONOMİK İVMEYLE BİRÇOK YAN SEKTÖRE DE KATKI SAĞLAYACAK1

Nükleer enerji de enerji politikamız bakımından özel bir yere sahiptir. Hedefimiz enerji üretirken sıfır emisyonla çalışan ve çevreye hiçbir zararı olmayan nükleer enerjiyi ülkemizin enerji sepetine eklemektir. Nükleer santral, oluşturacağı ekonomik ivmeyle birçok yan sektöre de katkı yapacaktır.

Tesisimiz yapım esnasında en yoğun dönemde 16 bin, üretim döneminde ise 4 bin kişilik istihdam sağlayacaktır. Nitekim proje kapsamında yetiştirilmek üzere seçilen öğrencilerimizden 186'sı 6,5 yıllık zorlu eğitimlerini tamamlayarak ülkesine döndü. Bu gençlerimiz, mühendislikten yöneticiliğe kadar nükleer güç santralimizin tüm süreçlerinde görev alacaktır. Böylece Türkiye'nin nükleer enerjide beyin takımı oluşacak, milli enerji seferberliğimiz yeni neferler kazanacaktır.

"CUMHURİYETİN 100'ÜNCÜ YILINDA TÜRKİYE'Yİ NÜKLEER ENERJİ SAHİBİ ÜLKELER LİGİNE KATACAĞIZ"

Akkuyu Nükleer Güç Santralimizin ilk reaktörünü 2023 yılında devreye almayı hedefliyoruz. Toplam 4 reaktörden oluşacak bu santralin diğer reaktörlerinin de peyderpey üretime geçmesi için gece gündüz çalışacağız. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında Türkiye’yi nükleer enerji sahibi ülkeler ligine katacağız.

Toplam 4800 megavat kurulu güce sahip olacak Akkuyu, yıllık 35 milyar kilovatsaat elektrik üreterek ihtiyacımızın yüzde 10’unu karşılayacaktır. Dünyada sayılı ülkenin sahip olduğu bir teknolojiyle inşa ettiğimiz bu santralin her aşaması dikkat ve mükemmel planlama gerektiriyor. Biz her türlü tedbiri alarak emin adımlarla ilerlemeye çalışıyoruz.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'mizi en ileri düzeyde güvenlik sistemleriyle donatıyor, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı standartlarına uygunluğuna mutlaka dikkat ediyoruz.

Kaynak:trthaber.com

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.