banner388

AK Parti açıkladı! Emekliye seyyanen zam teklifte yok...

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, memur zammının yer aldığı kanun teklifinde emekliler için zammın yer almadığını söyledi.

AK Parti açıkladı! Emekliye seyyanen zam teklifte yok...

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, memur zammının yer aldığı kanun teklifinde emekliler için zammın yer almadığını söyledi.

05 Temmuz 2023 Çarşamba 14:05
AK Parti açıkladı! Emekliye seyyanen zam teklifte yok...

AK Parti cephesinden dün yapılan açıklamada konuyla ilgili kanun teklifinin Meclis tatile girmeden önce TBMM Genel Kurulu'na sunulacağı açıklaması geldi.

En düşük memur maaşının 22 bin lira olacağı belirtilirken AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük memur maaşını 22 bin TL ye çıkaracak kanun teklifine ilişkin açıklama yaptı.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 22 BİN TL OLDU

Güler'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Uzun zamandır yapılan çalışmaya son şeklini verdik. Teklifi başkanlığa sunduk. 17 maddeden oluşuyor. Teklifle tüm memurların ücretlerinde sözleşme zammı, enflasyon farkına ek olarak seyyanen 8 bin 77 TL'lik artış öngörüyoruz. En düşük memur maaşı temmuzda 22 bin 17 TL'ye çıkacak. Artış oranı yüzde 86'yı buluyor. Ortalama memur maaşı 25 bin 15 TL'ye çıkacak. Temmuz artış oranı yüzde 74'e karşılık geliyor."

EMEKLİLER İÇİN DÜZENLEME YOK

Memur maaş zammının yanı sıra emekli maaşlarının ne olacağı da merak ediliyordu.

En düşük emekli maaşı 7 bin 500 liraya çıkarılmıştı.

Ancak kanun teklifinde emeklilerle ilgili bir şey olmadığı açıklandı.

AK Partili Güler konuyla ilgili, "En alt seviyede olan en düşük emekli maaşı 7 bin 500 liraya çıkarılmıştı. Şu andaki teklifimizde emekliler için zam yer almıyor." dedi.

Kaynak: ensonhaber.com

Anahtar Kelimeler:
MemurZamAk PartiEmekli
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Asaf yıldız 2023-07-05 15:47:27

Emekliler sizin yalanlarınıza inanmasaydı şu an iktidar da da siz olmayacaktınız gerçi emekliler de sizin gibilerini hak ediyor çok iyi oldu aslın da

Avatar
adil olun 2023-07-05 16:31:20

bu ülkede sadece memurlar yok adil olun 30 bin altı maaş alan kalmayacak veriyorsan herkese ver ayırımcılık yapma, memurun yüzde kaçı size oy verdi acaba, öğrenin.

Avatar
olmaz 2023-07-06 08:39:12

seyyanen zam nedir yahu, eşit davranın herkes aynı markete pazara gidiyor birine ver diğerine verme, ücret barışını bozuyorsunuz, iş barışını zaten bozdunuz da. asgari ücretli usta kalifiye eleman 11 bin en düşük yeni işe giren memur 22 bin. çok adilsiniz.