banner388

8 maaş fazladan kazanabilirsiniz

Milyonları ilgilendiren gelişmede haksız yere işten atılma durumlarında sürenin önemi ön plana çıkarılıyor. Tazminat alma hakkınızda var.

8 maaş fazladan kazanabilirsiniz

Milyonları ilgilendiren gelişmede haksız yere işten atılma durumlarında sürenin önemi ön plana çıkarılıyor. Tazminat alma hakkınızda var.

12 Ağustos 2017 Cumartesi 10:40
8 maaş fazladan kazanabilirsiniz

İş hayatı pek çok insan tarafınca belirli sorunlar barındırabiliyor. Hatta bu sorunlardan bazıları haksız yere işten çıkarılmalar dahi olabiliyor. 

Haksız yere işten çıkarılanlar güvenceler söz konusu, zamanda çok önemli

Bu gibi durumlarda devletin güvencesi devreye giriyor. Haksız yere işten çıkarılma durumlarının yaşanılması halinde mahkemeye hemen dava açmakta fayda var. Zira, kişinin işe geri dönebilme hakkını elde edebilmesi için gerekli süreyi iyi kullanması gerekiyor. 

Dava açabilmek için öncelikli şartlar var

Söz konusu süre işçi ve işveren açısından birer aylık süreleri kapsıyor. İşten çıkarılan tarihten itibaren bir aylık süre içerisinde davanın açılması kişinin faydasına. Tabi bu davanın açılabilmesi için belirli şartlarda var. İşyerinde en az 6 ay çalışma ve işyerinde 30 ve daha fazla kişinin çalışması durumu.

İşveren kararı uygulamazsa tazminat alınabiliyor

Mahkemenin vermiş olduğu kararda tazminat alabilme ihtimalinizde var. Hatta bu tazminat sekiz maaş kadar tutarında dahi olabiliyor. Bu nedenle dava bitiminden 10 gün sonra işverene müracaat etmeniz zorunlu bir durum. İşveren bir ay içinde çıkarılan işçiyi işe almıyorsa devreye tazminat ödenmesi giriyor

Arabulucu ilk şart

Bir başka gelişmede arabuluculuk hizmetinde yaşanıyor. İş mahkemelerinde yer alan davalarda devreye arabulucu giriyor ve 3 hafta içerisine çözüme kavuşturulmaya çalışılıyor. Eğer sorun çözülemiyor ise dava yoluna gidiliyor ama arabulucu ilk şart.
 

Kaynak: Sabah

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.