banner388

3600 ek gösterge için üç farklı yol! Maaşlar 1.250 TL artacak

3600 ek gösterge konusunda çalışmalara başlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, düzenlemenin kapsam ve maliyetine göre üç farklı senaryo çalıştı. 

3600 ek gösterge için üç farklı yol! Maaşlar 1.250 TL artacak

3600 ek gösterge konusunda çalışmalara başlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, düzenlemenin kapsam ve maliyetine göre üç farklı senaryo çalıştı. 

05 Nisan 2022 Salı 10:22
3600 ek gösterge için üç farklı yol! Maaşlar 1.250 TL artacak

Statü, ücret ve emekli ikramiyesi hesabı yapılarak hazırlanan ek gösterge paketi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak. Düzenleme ile emekli ikramiyelerindeki artışın 40 bin lirayı aşması beklenirken, maaşlarda ise 1.250 liralık bir artış bekleniyor.

ÇALIŞMALAR MAYISTA TAMAMLANACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ile ilgili teknik çalışmaları mayısta bitirerek Meclis'e sunulacak hale getireceklerini ifade etti. Milyonlarca çalışanın beklediği ek gösterge düzenlemesinin Meclis tatile girmeden önce temmuz ayında yasalaşması bekleniyor. Öğretmen, polis, hemşire, avukatlar, din görevlileri, sağlık ve teknik hizmetleri, idarecilere 3600 ek gösterge verilmesine yönelik üçüncü toplantı 10 Mayıs'ta yapılacak. Kamuda 4 milyon çalışanın gelirini etkileyecek düzenlemeyle dengeler değişirken, personel rejiminde büyük dönüşüm yaşanacak.

EK GÖSTERGE RAKAMLARI NASIL BELİRLENECEK?

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; Bakanlık, ek gösterge rakamlarını kadro unvanı, görevin önemi, sorumluluk düzeyi ve hiyerarşik konuma göre değerlendiriyor. Kamudaki bürokratik hiyerarşi dikkate alınarak, polis ile il emniyet müdürü, hemşire ile il sağlık müdürü gibi statü farkları gözetilerek ek gösterge düzenlemesine gidilecek. Artış puanlarında hiyerarşi, unvan, sorumluluk görevi önemi belirleyici olacak. Kariyer mesleklere 600-800 puan eklenirken, şube müdürleri, daire başkanları hiyerarşiye göre gösterge alacak.

EMEKLİ AYLIKLARI VE İKRAMİYELER ARTACAK

Memurlar emekli olurken derecesi, kademesi, hizmet süresi, ek göstergesi belirleyici oluyor. Ekim 2008 öncesi işe başlayan memurun emekli aylığı hesaplanırken katsayı sistemi dikkate alınıyor. Mevcut sistemde 4 yıllık üniversite mezunu öğretmen, polis 3000, hemşireler de 2200 ek göstergeye tabi bulunuyor. Hizmet süresi 25 yıl olan bir öğretmeni öğretmenin emekli aylığı yaklaşık 1.250 lira, ikramiyesi de 40 bin liranın üzerinde artacak.

Kaynak: Haberler.com
 

Anahtar Kelimeler:
3600 Ek Gösterge
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Turgut karanfil 2022-04-05 11:55:30

memlekette memur ve memur emeklisi dışında kimse yok.herkes ölü.bütün iyileştirmeler onlara yapılıyor.ya cesetler! ne yiyor .diğer emekliler .bunlar vatandaşlar degilmi.bu ayrım niçin .onlar soylu da diğerleri soy!suz mu.

Avatar
samsunlu 2022-04-05 12:26:53

Lise mezunlarının durumu ne olacak.sonuçta bizde Devletin Memuruyuz,

Avatar
coşcoş 2022-04-05 14:44:57

paramızı istiyoruz, çocuklar evde yorganları yedi.

Avatar
Teşekkürler 2022-04-05 19:08:31

Nedense hep on binin üzerinde alanlara zam yapılıyor her defasında.dusuk alanlara neden yapılmıyor zam her zam haberinde bu meslek gurupları faydalanıyor diğerlerine neden yok.bu mesleklerin ek gostergesi zaten ucbine çıkmıştı diğer memurlarını hiç değişmediği gibi bu guruplara tekrar düzenleme yapıldı devlet evlatlarına adaletli davranmalı.