banner388

16 yıl önce kapatılan Türk devi banka geri dönüyor

Yaklaşık 16 yıldır kapalı olan Emlak Bankası yeniden açılıyor. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yapılan görüşmelerin ardından Maliye Bakanı Naci Ağbal konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

16 yıl önce kapatılan Türk devi banka geri dönüyor

Yaklaşık 16 yıldır kapalı olan Emlak Bankası yeniden açılıyor. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yapılan görüşmelerin ardından Maliye Bakanı Naci Ağbal konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

11 Mayıs 2017 Perşembe 16:14
16 yıl önce kapatılan Türk devi banka geri dönüyor

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Maliye, Gümrük ve Ticaret bakanlıkları, il özel idareleri, belediyeler, büyükşehir belediyeleri su ve kanalizasyon idarelerinin alacaklarını yeniden yapılandıracak olan teklif görüşülüyor


Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin 10. maddesi yapılan görüşmede kabul edildi. Kabul edilen maddeye göre Tasfiye Halinde Türkiye Emlak Bankası Anonim Şirketi ile Türkiye Emlak Bankası Anonim Şirketi, izinlerin alınması sonrasında  tasfiyeden çıkartılacak. 

           
Tasfiyeden kurtulan Türkiye Emlak Bankası Anonim Şirketinin yeni esas sözleşmesi Genel Kurulca kabul edilene kadar, Tasfiye Kuruklunun tüm yetkileri, Yönetim Kuruluna devredilecek.

    
Yaklaşık 16 yıldır kapalı durumda olan Emlak Bankası, gerekli izinler alınana kadar düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarih itibariyle bulunduğu adreste faaliyetlerine devam edecek.

MARKA DEĞERİ VAR


Maliye Bakanı Naci Ağbal konu ile ilgili yaptığı açıklamada öncelikli hedefin, Emlak Bankasının tasfiye sürecinin sona ermesi ve bankanın yeniden aktif hale geçmesi dedi. Yasal sürecin ardından BDDK'ya başvuruların yapılacağını ve bankanın 16 yılın ardından aktif hale geleceğini belirten Bakan Ağbal, "Şu anda Emlak Bankasını ne özelleştirme gibi bir planımız var ne de sektörel bir bankacılık yapma düşüncesi var" dedi.


Maliye Bakanı Naci Ağbal, Emlak Bankası'nın marka değeri olduğunu belirtti ve, "Yönetim Kurulu kendi çalışmaları çerçevesinde hükümetimize bir plan getirecek. O çerçevede bankanın ekonomiye katkı sağlaması için çalışma içinde olacağız." açıklamalarında bulundu.

Emlak Bankası hakkında konuşan bir diğer isim ise TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç oldu. Bilgiç, "Onu yok etmek doğru değil. Bunun korunması gerekir. BDDK'dan izin alındığında önemli bir kamu bankası hüviyetine kavuşmuş olacak." dedi. 

Son Güncelleme: 11.05.2017 16:17
Anahtar Kelimeler:
Emlak Bankası
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
gülşen uysal 2017-05-12 03:59:05

adı amblemi güzeldi bankanın ya açılsın bi adam parayı alıp kaçmıştı o adama ne oldu