banner388

KYK başvuruları başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarında kalmak isteyen öğrenciler için başvurular bugün itibari ile başladı.

KYK başvuruları başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarında kalmak isteyen öğrenciler için başvurular bugün itibari ile başladı.

14 Ağustos 2017 Pazartesi 16:50
KYK başvuruları başladı

Başvurular e-devlet üzerinden yapılacak, son başvurular 20 Ağustos günü 23.59’da son bulacak. 2017-2018 öğretim yılında ÖSYM ile ilk defa yükseköğretime kayıt yapacak olan hazırlık ve 1. Sınıf öğrencileri ile daha önce öğrenim gören ve eğitimine devam eden, ön lisans/lisans ara sınıf öğrencileri ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde eğitim görmekte olan öğrenciler, yurt başvurularını 14-20 Ağustos tarihleri arasında yapabilecek. Başvuru süresince yaşanabilecek sorunlar ile ilgili haftanın yedi günü 24 saat KYK’nın Kurumsal İletişim Merkezi 444 1961 ya da resmi Twitter destek hesabı KYK_DESTEK üzerinden anında çözüm üretilecek.

Başvurular e-devlet üzerinden yapılacak 

Öğrencilerin başvurularını e-devlet şifreleri ile devlet üzerinden yapacaklar. E-devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimlikleri ile PTT şubelerine gidip e-devlet şifresi edinmeleri gerekmekte. Başvuruda bulunan öğrencilerin ibraz ettikleri durumların 11 farlı kamu kurumu tarafından araştırılacak. Araştırma sonrasında başvurular http://yurtkur.gsb.gov.tr/ kurumsal internet adresinden duyurulacak.

Hatalı ya da eksik başvurular geçersiz sayılacak 

E-devlet üzerinden yapılacak olan başvurularda öğrencilerin e-devlet’teki  bilgilerin doğru olması büyük önem arz ediyor. Öğrenciler başvuru sırasında dolduracakları bilgi formlarını doğru ve eksıksız olması gerekiyor. Aksı takdirde, hatalı ya da eksik başvurular kabul görmeyecek ve  başvurular geçersiz sayılacak.
 
KYK bünyesinde kalmak isteyen ara sınıf öğrencileri ile yurt içi, yurt dışı değişim programı öğrencileri 14-20 Ağustos tarihleri arasında başvuruda buluna bilecek.

2017-2018 öğretim dönemi için 30 Haziran 2017 tarihinden sonra bir yükseköğrenim programına kayıt yaptıran/yaptıracak yatay/dikey geçiş öğrencileri, ek kontenjanla yerleşecek öğrenciler, özel yetenek sınavı ile yerleşecek öğrenciler ile yüksek lisans ve doktora programlarına kayıtlı olan veya kayıt yaptıracak tüm öğrencilerin yurt başvuruları ileri bir tarihte başlayacak. Başvuruya ilişkin tüm bilgilere http://yurtkur.gsb.gov.tr/ adresinden ulaşılabilecek. 


 

Son Güncelleme: 14.08.2017 17:03
Anahtar Kelimeler:
üniversiteKykBaşvuruBurs
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.