banner388

Bir anda ekranların fenomeni olmuştu!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, televizyon programlarında yer alan çocukların için harekete geçti. Bakanlık, çocuklar için psikolojik destek çalışması başlattı. 

Bir anda ekranların fenomeni olmuştu!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, televizyon programlarında yer alan çocukların için harekete geçti. Bakanlık, çocuklar için psikolojik destek çalışması başlattı. 

07 Eylül 2017 Perşembe 13:00
Bir anda ekranların fenomeni olmuştu!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, sosyal medyadan ve özel bir televizyon programı sayesinde ünlenen ve binler ce insanın tanıdığı “Çitos Efe” olarak bilinen 5 yaşındaki Erzurumlu Efecan Koçyiğit gibi ekran yüzü olan bütün çocuklar için harekete geçti. 

Bakanlık, başlattığı bu hareket kapsamında bir kurul oluşturarak, ekran yüzü olan çocukların aileleri ile temasa geçecek, çocuklar için psikolojik danışmanlık hizmeti verilecek ayrıca ekran yüzü olan çocukların ekonomik olarak sömürülmesi durumunun izin vermeyecek bir amaç içeren program başlattı. 

Aileler ile temasa geçilecek 

Özel bir televizyon kanalında yayımlanan “Çocuktan Al Haberi Ünlüler” adlı programda ekran yüzü olan Efecan Koçyiğit’in sürekli olarak yiyecek ve içecek tüketmesi, konuştuğu zamanlarda sürekli yemekten söz etmesi ailesini hedef haline getirdi. Hal böyle olunca Bakanlık harekete geçti ve ekran yüzü olan çocukların aileleri ile temas kurulması, çocuklara psikolojik danışmanlık hizmeti sunmak ve çocuk sömürüsü olarak değerlendiren bu durumun önüne geçmek için bir kurul kurdu. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, kuruduğu kurul ve başlattığı program dahilinde ilk olarak Efecan Koçyiğit’in ailesi ile görüştü. Durumu aileye bildiren bakanlık aileye, Efecan’in doktor kontrolünden geçmesi gerektiğini söyledi. Aileye obezite hakkında bilgi veren bakanlık yetkilileri, psikolojik destek için okulların başlaması ile ailenin Erzurum İl Müdürlüğü’ne giderek görüşmeleri istendi. 

“İlgiye bağımlı hale gelebilir”

Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı Doktor Yelda Tan, Bakanlık tarafından başlatılan bu programın yerinde olduğunu aksı taktirde bazı durumların çocuklar için sakıncalı olacağını söyledi. Yelda Tan: “Efecan medyanın üzerine atlayabileceği bir çocuk ama çok dikkatli olmak gerek. Bu çocuk bir ya da iki programda yer alabilir ama sürekli hale gelirse çocukta narsizm gibi kişilik bozukluğu oluşabilir. İlgiye bağımlı hale gelebilir. Efecan’dan yola çıkarak tüm çocuklar için konuşuyorum. Aile Bakanlığı’nın bu konuda devreye girmesi ve destek verecek olması çok yerinde olmuş. Çocuk neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilemez. Onu yönlendirecek olan ailedir. Ailenin bilgilendirilecek olması da çok doğru” ifadelerini kullandı. 
 

Son Güncelleme: 07.09.2017 13:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.