banner388

Dünya’nın en önemli spor organizasyonlarından 23. İşitme Engelliler Olimpiyatları (Deaflympics) 18-30 Temmuz’da Samsun’da yapılacak. Toplam 21 ayrı branşta (Atıcılık, atletizm, badminton, basketbol, yol bisikleti, dağ bisikleti, bowling, futbol, tarihinde ilk kez golf, güreş hem grekoromende hem serbestte, hentbol, judo, karate, masa tenisi, oryantiring, plaj voleybolu, tekvando, tenis, voleybol ve yüzme) bir çok ülke ve sporcunun katılımıyla gerçekleşecek olan organizasyonda Samsun’a büyük kazanımlar sağlayacağını düşünüyorum.

OLİMPİYAT KENTİ SAMSUN

En önemli kazanımın ise ‘Spor Kenti’ kimliğinin yanında ‘Olimpiyat Kenti’ kimliği ile de anılmaya başlanması. Bu olimpiyatlarla beraber hem turizm açısından hem de ülkeler arası spor kardeşliği bağının daha da güçleneceğine inanıyorum.  
Sporcular için büyük yatırımlar yapan, destek veren, sporda Türkiye adına geleceğe dönük somut ve sağlam adımlar atan Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç‘ın alçak gönüllüğünü ve başarısını göz ardı etmek olmaz tabii ki.
Neden alçak gönüllü diyorum sorusuna gelince de, bakanımızla tanışma fırsatını Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesinin vermiş olduğu bir kahvaltı da buldum. Kısa süreli bir sohbetimiz oldu. Orada kendisi ile fotoğraf çektirmek isteyen birçok engelli arkadaşlarımızın isteklerini geri çevirmeden, gayet sıcakkanlı ve güler yüzlü bir şekilde karşılık verdi. Bazı istek ve arzularda bulunan vatandaşlarımızla özel olarak ilgilenmesinden bahsetmiyorum bile. Hatta bir ara bir fotoğraf karesi için dizlerinin üzerinde durarak poz verdi. Gerçekten gördüğüm en güzel tablo buydu .
Her insan kalbinin ekmeğini yer derler. Çok doğru bir söz. Çünkü böylesine güler yüzlü ve sıcakkanlılığın karşılığını Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Güven Özyurt’ta da görüyorum. Ben de atletizm ile uğraşan Samsunlu bir atlet olarak, il müdürümüzün sporculara olan sevgisi ve saygısını her zaman takdir ediyorum. Geçen haftalarda yazdığım ‘Başarı’nın Sırrı’ adlı köşe yazımda da bahsettiğim gibi başarı her zaman takdir ve kabul görmelidir. 

SAMSUN, OLİMPİYAT ADI ALTINDA TARİHE GEÇTİ

Kabul gören bu başarının yansıması olarak da Dünya çapında Samsun ilimizin ‘Olimpiyat Kenti’ adı altında başarısı olarak tarihe geçmek istiyorum. Ev sahipliğini yapacağımız bu organizasyonda Samsun halkı olarak hazırlıklara başlayalım ve spor kardeşliğinin en güzel kareleri Samsun’dan çıksın. 

Şimdiden yarışmalarda ter dökecek bütün arkadaşlarımıza başarılar dilerim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.