banner388

Bilindiği üzere çoğu ülkelerde olduğu gibi kız çocukları daha oyun çağında aileleri tarafından evlendiriliyorlar. Kimi aile berdel ile kimi aile ise ekonomik durum karşılığında veriyor gencecik bedenleri. Seçme hakkı olmadan, yaşam hakkı olmadan istismar ediliyor. Duvakları yüzüne kapandığı andan itibaren başlıyor hayat hikayeleri.  Daha oyun oynarken toza, toprağa, çamura bulanmış elleri ve yüzleri, makyajla boyanıyor. Bir çocuğun makyaj yapmadan da güzel olabileceğini kim bilmez ki?

 AYNI ÇATI ALTINDA EVCİLİK OYNAMAK !

Küçük bedenin bir objeymiş gibi karşı tarafa verilmesi kabul edilir bir durum olmamalı. Evlendirilmekle kalmayıp neslin devamı için çocuk sahibi olmaya zorlamak da ayrı bir olay. Daha kendisi çocuk olan biri, nasıl çocuk doğurabilir? Ruhunda ciddi hasarlar meydana gelen bir çocuktan da sağlıklı nesil büyütmesi aklın kabul ettiği birşey olmamalı. Aynı çatı altında evcilik oynamak gibi bir şey. Ama bilmeyiz ki; çocuklar çocukluklarını yaşamalılar. Daha kendisi süt kokan bir çocuk, başka bir çocuğa nasıl sütünü verebilir ki.

SUSTUĞUN YERDEN KANAR !

Hiçbir sebep ya da olaylar küçük yaştaki çocukların evlendirilmesine olanak sağlamamalı. Oturup düşünmeli insan. Bu aileler kadar, susan insanlığa ne demeli? Sırf başım belaya girmesin diye göz ardı edilen onca olaya peki? Çevremizde küçük yaşta evliliğin dışında onca şahit olduğumuz çocuğa şiddet, istismar varken biz neden sadece okuduğumuz, gördüğümüz yerden  ‘Ah yazık olmuş’larla yetiniyoruz. ‘Bana dokunmayan yılan bin yaşasın’ bilincini yok etmeli.  Unutulmamalıdır ki; sustuğun yerden daha çok kanar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sema Nur Çetinkaya 2017-03-06 10:04:52

Ağzına sağlık birtanemm süpersinn..
Çook güzel anlamlı bir yazı..
Başarılarının devamını dilerim..
Seni çook seviyorumm çocukluk arkadaşımm

Avatar
HÜSEYİN USTA 2017-03-06 22:21:41

Yaşadığımız coğrafyanın kanayan yarasıdır “Çocuk gelinler”, çözümü oldukça kolaydır ama çözmeye niyeti olmayanlar gücü elinde bulunduranlar…
Orta doğu coğrafyası bu olayı olağan görür, destekler ve asla yadsımaz. Temelinde inançlar vardır, töre vardır en fenası cehalet vardır.
Ne zaman eğitimli insanlar çoğalır, ne zaman eğitim seviyesi çağdaş düzeye ulaşır, ne zaman bireylerin ekonomik özgürlüğü olur… Zor gibi görünse bile istemeye bağlıdır…
Birde işin hukuksal boyutu vardır. Hukuk düzenlemesi ve cezai durum düzenlendiğinde sorun çözüme ulaşır… Ancak gidilen yola bakınca sanki düzenlemeler ve siyasal temeli olan demeçler çözüm armaya çalışmıyor yorumuna çanak tutuyor.
Bunları aşamazsak çocuk gelinlerimiz asla büyümeyecektir…
Başarılar diliyorum…

Avatar
Şerif Yılmaz 2017-03-10 03:52:17

Sevgili kardeşim;
Özellikle şehir dışında olduğumdan, aramıza hoş geldiniz diyememenin üzüntüsü içerisindeyim. Hoş geldiniz diyor ve başarılar diliyorum. Saygı ve sevgi ile...