banner388

Tüm ildeki hayvan pazarları kapatıldı!

Tokat bazı hayvanlarda görülen şap hastalığı sebebiyle il genelindeki canlı hayvan pazarları kapatıldı.

Tüm ildeki hayvan pazarları kapatıldı!

Tokat bazı hayvanlarda görülen şap hastalığı sebebiyle il genelindeki canlı hayvan pazarları kapatıldı.

11 Ocak 2020 Cumartesi 17:52
Tüm ildeki hayvan pazarları kapatıldı!

Tokat'ın Niksar ilçesindeki bir işletmede bazı hayvanlarda şap hastalığı bulgularına rastlanmasıyla, tedbir amaçlı il genelindeki bütün hayvan pazarları kapatıldı.

Niksar ve Erbaa ilçelerinde ‘koyun çiçeği’ hastalığı nedeni ile canlı hayvan pazarları kapalı tutulurken, Niksar ilçesinde bir işletmede bir küçükbaş hayvanda şap bulguları görüldü.Bunun üzerine İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce tedbir amaçlı işletme kapatılırken, küçükbaş hayvanlardan numune alınarak laboratuvara gönderildi. Tedbir amaçlı olarak il genelinde canlı hayvan pazarları kapatılarak ilaçlama çalışması başlatıldı.  

TEST SONUCU BEKLENİYOR


Konuyla alakalı açıklama yapan Tokat Ziraat Odası Başkanı Ahmet Dökülen, şap hastalığından dolayı telef olan hayvan bulunmadığını belirtti.İşletmeden alınan numunelerin sonucuna göre şap hastalığı olup olmadığının netlik kazanacağını ifade eden Başkan Dökülen, ilaçlamalar ve alınacak önlemlerin ardından durum değerlendirmesi yapılarak canlı hayvan pazarlarının açılıp açılmayacağına karar verileceğini dile getirdi.
 

Anahtar Kelimeler:
TokatHayvanpazarı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Feti 2020-01-11 19:26:07

Yurtdişindan gelen hayvanlardan bulasiyor. Memleket bitti bitti

Avatar
Mehmet poyraz 2020-01-12 11:32:59

Ziraat odası başkanı açıklama yapıyor konuyla ilgili olarak hastalık toprakta çıktı demekki