banner388

Ordu'da temsili Malazgirt Meydan Muharebesi

Ordu’da Türklere Anadolu’nun Kapılarını açan tarihi savaş Malazgirt Zaferi temsili olarak canlandırıldı. 

Ordu'da temsili Malazgirt Meydan Muharebesi

Ordu’da Türklere Anadolu’nun Kapılarını açan tarihi savaş Malazgirt Zaferi temsili olarak canlandırıldı. 

26 Ağustos 2017 Cumartesi 16:26
Ordu'da temsili Malazgirt Meydan Muharebesi

Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Ordu’da da Malazgirt Zaferi'nin 946. Yıldönümü kutlamaları gerçekleştirildi. Ordu’da yapılan törende Meydan Muharebesi temsili olarak sergilendi.

Ordu Aybastı ilçesi Perşembe Yaylası'nda gerçekleştirilen etkinlikte, Malazgirt Zaferi temsili olarak canlandırıldı. Gerçekleştirilen törende Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Gençlik Merkezi tarafından gerçekleştirilen temsilde Doğu Roma İmparatoru Romen Diyojen’in karşısında kazanılan ve Anadolu’nun kapılarını Türklere açan savaş Selçuklu Sultanı Alparslan askerlerine beyaz pelerin ile namaz kıldırması ile başlayan temsil, kazanılan savaş sonrası gerçekleştirilen sevinç gösterileri son buldu. 

Aybastı ilçesinin Perşembe Yaylası'nda yapılan kutlama programına Ordu Valisi Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Çoruh, ODÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Fikri Balta, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Sabri Yener, Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer, Aybastı Kaymakamı Refik Özsoy, Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar, Gençlik ve Spor Bakanlığı Daire Başkanı Hakan Dulkadiroğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, İl ve ilçe protokol mensupları ve sporcular katıldı.

Son Güncelleme: 26.08.2017 19:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.