banner388

Karadenizli Ayşe’nin mücadelesi

Avrupa’da yaşanan adaletsizliğe ve yabancı düşmanlığına karşı çıkan Trabzonlu Ayşe Yiğit, İşçi Partisi PVDA tarafından aday gösterildi. Yiğit, Belçika Parlamentosu’na girmek için mücadele veriyor.

Karadenizli Ayşe’nin mücadelesi

Avrupa’da yaşanan adaletsizliğe ve yabancı düşmanlığına karşı çıkan Trabzonlu Ayşe Yiğit, İşçi Partisi PVDA tarafından aday gösterildi. Yiğit, Belçika Parlamentosu’na girmek için mücadele veriyor.

24 Mayıs 2019 Cuma 15:45
Karadenizli Ayşe’nin mücadelesi

IRKÇILIĞA KARŞI ÇIKIYOR

Belçika’nın Limburg şehrinde düzenlenen toplantıda adaylığı kesinleşerek seçim çalışmalarına başlayan Trabzon Çaykara doğumlu Ayşe Yiğit, seçildiği takdirde, ırkçılığa karşı mücadele edeceğini ve kadın haklarını savunacağını belirterek ezilen tüm kesimlerin ortak sesi olacağını söylüyor.

EMEKÇİLERİN DOSTU

Ayşe Yiğit’in federal seçimlerde adaylığının açıklanması Belçika’da yaşayan hemşerilerini de heyecanlandırdı. Türk Dernekleri ve özellikle Belçika’da yaşayan Karadenizliler, Yiğit’in kazanarak parlamentoya girebilmesi için çaba harcıyor. Federal ve bölgesel parlamento seçimleri 26 Mayıs Pazar günü Avrupa Parlamentosu seçimleri ile birlikte yapılıyor.

FİLİSTİNE DESTEK VERDİ

Filistin'de yaşanan İsrail zulmünü de eleştiren Ayşe Yiğit, Ortadoğu’daki kirli savaşların sona erdirilmesi gerektiğini ifade ederek, İsrail tarafından Filistin’de uygulanan soykırımın da derhal durdurulmasını istiyor.

“ADALETSİZLİĞE SON!”

Federal Parlamentoda Limburg ilinden birinci sıradan aday gösterilen Yiğit, seçim çalışmaları sırasında bölgede yaşayan göçmenlerin sorunlarını da sürekli olarak gündemde tutuyor. Yiğit, “Dünyanın en zengin ülkelerinden birinde yaşıyoruz ancak altı çocuktan biri yoksulluk içinde büyüyor” dedi. Yoksulluğun, ırkçılık ve ayırımcılığı birleştirdiğini ve bunun da Avrupa’da yaşayan göçmenler için ağır sonuçlara neden olduğunu kaydeden Yiğit, “Bize verilen her oy, gelir dağılımındaki adaletsizliğe, ırkçılığa ve ayrımcılığa karşı verilen mücadeleye de destek olacaktır” diye konuştu.

HER ŞEY HALK İÇİN

Belçika İşçi Partisinin federal ve bölge parlamentolarında toplam 8 milletvekili bulunuyor. Partinin tüzüğü gereği milletvekilleri ortalama bir çalışan maaşıyla geçinip, kalanını toplumsal çalışmalarda kullanılmak üzere parti kasasına aktarıyor. Bu inisiyatiflerden bir tanesi de partili doktorların ortalama bir çalışan maaşı alarak ücretsiz hizmet verdiği Halkın Doktorları Sağlık Merkezleri. Bu merkezlerde insanlar ücretsiz muayene ediliyor.

Son Güncelleme: 24.05.2019 16:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.