banner388

Tahliye Sayısı Arttı !

Koşullu olarak serbest bırakılmaya iki sene veya daha az süre kalmış olan iyi halli hükümlülerin denetimli olarak serbestlikleri uygulanarak bir sene daha erken tahliye edilmelerine olanak tanıyan 671 sayılı Kanun Hükmünde gereğince 93 bin kişi tahliye edilecek.

Tahliye Sayısı Arttı !

Koşullu olarak serbest bırakılmaya iki sene veya daha az süre kalmış olan iyi halli hükümlülerin denetimli olarak serbestlikleri uygulanarak bir sene daha erken tahliye edilmelerine olanak tanıyan 671 sayılı Kanun Hükmünde gereğince 93 bin kişi tahliye edilecek.

18 Ağustos 2016 Perşembe 11:51
Tahliye Sayısı Arttı !

Koşullu olarak serbestliğin iki yıl yada daha kısa bir süre kalan iyi halli hükümlülerin denetimli olarak serbestliği tedbiri uygulanıp bir yıl daha erken tahliye edilmelerine olanak tanımış olan 671 sayılı KHK ile 93 bin kişi tahliye edilecek. 671 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Ceza ve Güvenlik Tedbirinin İnfazı Hakkında Kanuna eklenmiş olan geçici madde ile kapalı ve açık ceza infaz kurumunda olan bazı hükümlülerin erken tahliye edilmesi bekleniyor. Ceza ve Güvenlik Tedbirinin İnfazı ile ilgili kanuna eklenmiş olan bir diğer madde ile süreli olarak hapis cezasına mahkum edilmiş olanların cezalarının "yarısını" infaz kurumunda çektikleri sürece koşullu olarak serbestlikten yararlanabileceği de belirtildi.

1 Temmuz 2016 tarihine kadar işlenmiş olan suçları kapsamakta olan düzenlemenin sonrasında, Türkiye genelinde Cumhuriyet Başsavcılıklarında tahliye işlemi başlatıldı.

SAYININ 120 BİN 499'A DÜŞMESİ BEKLENMEKTE

Kanun Hükmünde Kararname ile yapılmış olan her iki düzenleme geneline dahil olan, toplamda 93 bin hükümlünün bulunduğu tespit edildi. Dün itibari ile açık ve kapalı ceza infaz kurumlarında tahliye işlemi başladı. İlk etapta 38 bin mahkum tahliye edilecek. Ardından bu kapsama dahil olan 93 bin kişi, süreleri dolunca erken tahliye edilecek. Ceza evlerinde 16 Ağustos tarihinden itibaren toplamda 213 bin 499 hükümlü ve tutuklu bulunmakta. 93 bin tutuklunun tahliye edilmesinden sonra bu sayı 120 bin 499’a düşeceği tahmin ediliyor.

Düzenlemenin Dışındaki Suçlar :

a)Kasten adam öldürme (madde 81,82)

b) Altsoya, Üstsoya, Eşe ya da Kardeşe veya da beden, ruh bakımından kendini savunamayacak durumda olan kişilere karşı işlenmiş olan kasten yaralama yada sonucunda, ağırlaşmış olan yaralama suçları;

c) Cinsel dokunulmazlığa karşı yapılmış olan suçlar (madde 102,103,104,105)

d) Özel hayata ya da hayatın gizli alanına yapılmış olan suçlar (madde 132,133,134,135,136,137,138)

e) Uyuşturucu ya da uyarıcı olan maddelerin üretimi veya ticareti (madde 188)

f) Devletin güvenliğine karşı yapılmış olan bütün suçlar

g) Anayasal düzenlemelere karşı olan suçlar

h) Milli savunmaya karşı olarak yapılmış olan suçlar

ı) Devletin sırlarına karşı yapılan suçlar 

i) Terör ile Mücadele Kanunu geneline giren suçlar

Son Güncelleme: 18.08.2016 12:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.