banner388

İnfilak Ettirilen Kamyonun Sürücüsü Konuştu

Teröristler tarafından Bingöl’ün Genç ilçesi kırsalında kaçırılan ve bomba yüklenerek, Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Dürümlü mezrasında infilak ettirilerek 16 köylünün hayatını kaybetmesine neden olan saldırıda kullanılan kamyonun sürücüsü konuştu.

İnfilak Ettirilen Kamyonun Sürücüsü Konuştu

Teröristler tarafından Bingöl’ün Genç ilçesi kırsalında kaçırılan ve bomba yüklenerek, Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Dürümlü mezrasında infilak ettirilerek 16 köylünün hayatını kaybetmesine neden olan saldırıda kullanılan kamyonun sürücüsü konuştu.

21 Mayıs 2016 Cumartesi 12:20
İnfilak Ettirilen Kamyonun Sürücüsü Konuştu

Kamyon şoförü, yolunu kesen adama “Araca el koymamaları için yalvardım, yakardım ama ölümle tehdit ettiler” dedi. Teröristler tarafından Bingöl'de bulunan Genç ilçesindeki kırsalında kaçırılan ve bomba yüklenerek, Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Dürümlü mezrasında infilak ettirilen 16 köylünün hayatını kaybettiği saldırıda kullanılan kamyonun sürücüsü, konuştu. Güvenlik gerekçesi ile adının yazılmasını istemeyen sürücü, katliam öncesinde yaşananları anlattı. 9 Mayıs Pazartesi gününde olan Genç ilçesine bağlı Döşekkaya köyüne malzeme götürmek üzere yola çıktığını belirten sürücü, “Köye giderken dinlenmek için yol üzerinde mola verdim, o sırada yanıma eli silahlı biri geldi. Kısa bir konuşmanın ardından kendisini Ecemiş köyü yakınlarına götürmemi istedi. Karşı gelmem üzerine beni ölümle tehdit etti. Silah zoruyla direksiyonun başına oturttu ve yola çıktık” diyerek sözlerini belirtti.

‘’YA ŞİRKETE BORÇLU OLURSUN YA DA CANINDAN OLURSUN’’

Lice ilçesindeki Abalı Jandarma Karakolu yakınlarına geldiklerinde yol kenarında kendilerini bir aracın beklediğini belirten sürücü, şunları kaydetmesi sonucunda: “Yol kenarında Dacia marka bir jip park halinde bekliyordu. Bu araçtan eli silahlı 3 PKK’lı indi. Kamyonda bulunan PKK’lı, onların yanına giderek bir şeyler konuştu ve kamyondan inmemi söyledi. Yanlarına gittiğimde kamyonun kendilerine lazım olduğunu söylediler. Aracın şirkete ait olduğunu ve üzerime zimmetli olduğunu, onlara veremeyeceğimi söylediğimde ölümle tehdit ettiler. ‘Ya şirkete borçlu olursun, ya da canından olursun’ deyip köye geri dönmemi istediler.”söylemesi ile düşüncesini anlattı.

“KARAKOLDA BAŞIMDAN GEÇENLERİ OLDUĞU GİBİ ANLATTIM”

PKK’lıların yanından ise hızla uzaklaşarak Şenlik köyüne doğru gittiğini belirtmek isteyen sürücü, “Yolda tanıdığım korucuları arayarak olanları anlattım. Onların beni yönlendirmesi üzerine Servi Jandarma Karakolu’nu giderek başımdan geçenleri olduğu gibi anlattım” demesi üzerine olayın ardından kamyonun bulunması için geniş çapında başlatılan çalışmada Jandarma ekipleri, tüm çalışmalara rağmen gasp edilen kamyona ise ulaşılamadı. Daha sonra plakası değiştirilmiş olan kamyona 15 ton patlayıcı yüklendi. Kamyon, kaçırıldıktan sonraki 3 gün sonrasında yani 12 Mayıs’ta Dürümlü’de infilak ettirilerek, 16 sivile mezar oldu.
 

Son Güncelleme: 07.06.2016 13:40
Anahtar Kelimeler:
PkkTeröristKamyonSürücü
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.