banner388

Hastanelerde At Eti Skandalı !

Bursa’da bulunan kamu hastanelerine de yemek tedarik etmekte olan firmanın merkezinde at eti kullanılmakta olduğu açıklandığında ortalık karıştı. Kamu Hastanelerinin Birliği Genel Sekreteri Prof. Rüstem Aşkın, at etinin Bursa’da bulunan hastanelere girmediğini söyledi.

Hastanelerde At Eti Skandalı !

Bursa’da bulunan kamu hastanelerine de yemek tedarik etmekte olan firmanın merkezinde at eti kullanılmakta olduğu açıklandığında ortalık karıştı. Kamu Hastanelerinin Birliği Genel Sekreteri Prof. Rüstem Aşkın, at etinin Bursa’da bulunan hastanelere girmediğini söyledi.

05 Eylül 2016 Pazartesi 14:14
Hastanelerde At Eti Skandalı !

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca açıklanmış olan taklit, tağşiş ile ürününde ilaç etken maddelerinin bulunduğu firma ile markaların olduğu listede adı geçmekte olan yemek sanayiinin, Bursa’da bulunan bir kamu hastanesinin yemek ihalesini bir yıl önceden almış olduğu, bu hastane bünyesinde de 4 ayrı hastanenin yemeklerinin o firmadan tedarik edildiği edildiği belirlendi. Bakanlığın yapmış olduğu açıklamalarda, firmanın kuru fasulyenin içine at eti karıştırdığı belirtildi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, gıda malzemelerinde standartların dışında madde kullanan firmaları açıkladılar. Bakanlığın internet üzerinden yayınlamış oldukları listelere göre, çok fazla gıda şirketi ile restorana, yemeklerde at eti, eşek eti, kanatlı hayvan eti ve sakatat kullanılmış olduğu gerekçesi ile para cezası verildi. Süt ile süt ürünlerinde de jelatin ile nebati yağı kullanıldığı açıklandı. Bakanlığın açıklamış olduğu yemek firmalarının arasında yer alan Beyzanur Gıda Tur. Taş. San. ile Tic. Ltd. Şti. adına kayıtlı olan yemek sanayisinin de kuru fasulye ye at eti karıştırılmış olduğu açıklandı. Konu edilen firmanın, Şevket Yılmaz Eğitim Araştırma Hastanesi’ne bağlı olan 3 farklı hastaneye de yemek vermiş olduğu öğrenildi.

Geçen sene Bursa’nın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğince açık ihale usulü ile yapılmış olan Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesinin mutfağında malzemeli yemek pişirmesi işi ile Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Bursa’nın Ağız Diş Sağlığı Merkezine bağlı olan birimlerde yemek dağıtımı ve dağıtım sonrasında işlere ait olan hizmet alımı olarak belirlenmiş olan 14 milyon 733 bin lira maliyetli ihaleyi, Beyzanur Gıda Turizm Taşımacılık San. ve Tic. Ltd. Şti’nin toplamda 12 milyon 933 bin lira teklif verilerek alınmış olduğu öğrenildi.

"BURSA’DA SIKI DENETİM"

Diğer yandan Bursa’nın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof Rüstem Aşkın, Bursa’da bulunan hastanelerde yemekler ve etlerin çok fazla titiz bir şekilde araştırmalardan geçtiğini belirterek, "Firmanın Bursa’da verdikleri hizmetlerde at eti tespit edilmedi. Tespit edilmiş olan at eti İstanbul’da alınmış olan numunelerden kaynaklanmakta. Bizler 5 diyetisyen ile beraber her gün yemeklerin kalitelerini, etlerin kalitesini kontrol etmekteyiz. Hatta yemek üretimlerini hastanemizin yemekhanesinde yapmaktayız. Etler de damgalı bir şekilde gelmekte. Çok titiz bir şekilde kontrol yapıldığı için yemek firmaları da bizden çekinmekteler. Ayrıca Bakanlık tarafından tespitlerin yapılmasının ardından adı geçmekte olan firma ile ilgili soruşturma başlatıldı" dedi.

Son Güncelleme: 05.09.2016 14:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.