banner388

Hainler 1 buçuk ton bomba ile saldırdı

Mardin’de meydana gelen patlamada 1’i polis 3 kişi şehit oldu. Saldırıda teröristlerin 1 buçuk ton bomba kullandığı öğrenildi.

Hainler 1 buçuk ton bomba ile saldırdı

Mardin’de meydana gelen patlamada 1’i polis 3 kişi şehit oldu. Saldırıda teröristlerin 1 buçuk ton bomba kullandığı öğrenildi.

10 Ağustos 2016 Çarşamba 22:41
Hainler 1 buçuk ton bomba ile saldırdı

Güvenlik güçlerine yönelik PKK terör örgütü üyelerinin gerçekleştirmiş olduğu saldırının detayları gün yüzüne çıkmaya başladı. Mardin’de polis servis aracının geçişi esnasında bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda 1 polis memuru şehit, 2 sivil vatandaş yaşamını yitirirken, 5’i polis 15 kişi yaralandı. Yaralanan vatandaşlar, Mardin Devlet Hastanesi ve çeşitli hastanelere kaldırıldı. Aşiti Mahallesi TOKİ Caddesi Kızıltepe Devlet Hastanesi kavşağında PKK'lı teröristler yol kenarına park ettikleri 1 buçuk tonluk bomba yüklü aracı 18.32 sıralarında çevik kuvvet ekiplerini taşıyan zırhlı aracın yoldan geçişi esnasında patlattı. Olay yerine çok sayıda sağlık ekipleri, polis ve bomba imha uzmanlarının sevk edildiği bildirildi. Savcılık tarafından olay ile ilgili soruşturma başlatıldığı bilgisi aktarıldı.

Valilik açıklama yaptı
Mardin Valiliğinin yaptığı açıklamada, "İlimiz Kızıltepe ilçesinde saat 18.32 sıralarında Kızıltepe Devlet Hastanesi önünde çevik kuvvet otobüsünün geçişi sırasında Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştirilmiştir. Menfur saldırı sonucunda 1 polis memurumuz şehit olmuş, 2 vatandaşımız da yaşamını yitirmiştir. Ayrıca 5 polis memurumuz ve 15 vatandaşımız hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralanmıştır. Yaralılar süratle Kızıltepe ve Mardin Devlet Hastaneleri'ne kaldırılarak tedavi altına alınmış olup halen tedavileri sürmektedir. Olayla ilgili adli ve idari işlemler başlatılmış olup fail veya faillerin yakalanması için çalışmalar devam etmektedir. Birlik ve beraberliğimize kasteden bu hain saldırıda şehit olan polis memurumuza ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz" ifadeleri yer aldı. 
 
 

Son Güncelleme: 10.08.2016 22:50
Anahtar Kelimeler:
PkkPolisMardin
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.