banner388

Emniyete Bombalı Saldırı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde Terörle Mücadele ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünün de yer aldığı emniyet binasına bombalı saldırı düzenlendi ve saldırı sonrası çatışma çıktı. Son alınan bilgilere göre 8 ölü, 100'ün üzerinde yaralı var.

Emniyete Bombalı Saldırı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde Terörle Mücadele ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünün de yer aldığı emniyet binasına bombalı saldırı düzenlendi ve saldırı sonrası çatışma çıktı. Son alınan bilgilere göre 8 ölü, 100'ün üzerinde yaralı var.

04 Kasım 2016 Cuma 09:03
Emniyete Bombalı Saldırı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki Emek Caddesi üzerindeki Terörle Mücadele ile Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünün de bulunduğu Eski Emniyet Müdürlüğünde sabah 08.00 sıralarında bombalı saldırı meydana geldi.

Patlamadan sonra bölgede teröristler tarafından emniyet binasına uzun namlulu silahlarla ateş açıldı ve çatışma çıktı. Yaklaşık 6-7 dakika süren çatışma teröristlerin ara sokaklara kaçmasıyla sona ererken, bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Yaşanan bu bombalı saldırıda ilk belirlemelere göre, 1 kişi hayatını kaybederken, aralarında durumu ağır olanların da bulunduğu 50'nin üzerinde kişinin yaralandığı ve bu yaralıların çoğunluğunun iş yerlerine yada okullarına gitmek üzere bölgede yürüyen, araç bekleyen vatandaşlar olduğu öğrenildi.

Patlamada emniyet binası büyük hasar görürken, binanın yaklaşık 600 metre çevresinde bulunan birçok bina ve iş yerlerinin ise camları kırıldı. Emniyet binası önünde park halindeki araçlar hurdaya döndü. Bu arada dün gece gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Diyarbakır Milletvekilleri Nursel Aydoğan ve Ziya Pir'in de emniyet binasında bulunduğu iddia ediliyor.

1 POLİS ŞEHİT OLDU
Yaralanıp hastaneye kaldırılan 1 polis memuru hastanede şehit oldu. Şehit polisin, yaklaşık 2 ay önce Diyarbakır’a tayininin çıktığı ve eşinin de hamile olduğu öğrenildi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Polis ve sivil şehitler var" dedi.

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN SON RAKAMLAR

Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır'da yaşanan patlamayla ilgili olarak son rakamları açıkladı. Yıldırım yaptığı açıklamada "Şu ana kadar 8 vefat var. 2 polis, 1 teknisyen  5 vatandaşımız hayatını kaybetti. 1 terörist ölü ele geçirildi. 100'ün üzerinde yaralı vardı 93'ü  taburcu edildi. 7'sinin tedavisi devam ediyor. Sayılar değişebilir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diliyoruz" dedi.

ŞEHİT SAYISI YÜKSELİYOR
Saldırıda yaralanan bir kişi daha, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti ve böylelikle patlamada şehit olanların sayısı 9’a yükseldi.

Son Güncelleme: 05.11.2016 17:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.