banner388

Dur ihtarına uymayıp polise çarpan sürücü tutuklandı

Konya'da polisin ' Dur' ihtarına uymayarak kaçmak isterken polis memuruna çarpan alkolü olan sürücü çıkmış olduğu mahkemece tutuklandı.

Dur ihtarına uymayıp polise çarpan sürücü tutuklandı

Konya'da polisin ' Dur' ihtarına uymayarak kaçmak isterken polis memuruna çarpan alkolü olan sürücü çıkmış olduğu mahkemece tutuklandı.

23 Ağustos 2022 Salı 11:20
Dur ihtarına uymayıp polise çarpan sürücü tutuklandı

Konya’da polisin ‘Dur’ ihtarına uymayıp kaçmak isterken polis memuruna çarpan alkollü sürücü çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Olay, Konya’nın merkez Selçuklu ilçesi Işıklar Mahallesinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, huzur ve güven uygulaması yapan İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi ve Asayiş Şubesi ekipleri şüphe üzerine bir otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. Dur ihtarına uymayan sürücü polis memuru A.D.’ye çarptı. Polis memuru hafif şekilde yaralanırken, sürücü hızla olay yerinden kaçtı. Motosikletli polis timinde görevli yaralı polis memuru için olay yerine sağlık ekibi istendi. Ambulansla hastaneye kaldırılan polis memurunun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, ekipler kaçan sürücünün peşine düştü. Çok geçmeden aracı park halinde bulan polis ekipleri, çevrede yaptığı araştırmada kaçan sürücünün araç sahibinin oğlu olan Oğuzhan Ahmet B. (24) olduğunu tespit etti. Sürücü kısa sürede yakalanırken, yapılan alkol muayenesinde 115 promil alkollü olduğunu tespit edildi. Sürücü ilk ifadesinde alkollü olduğu için uygulamadan kaçtığını belirtirken, yapılan sorgulamasında daha önce de alkollü araç kullanmaktan ehliyetine el konulduğu tespit edildi. Araçta bulunan diğer şüpheliler F.E. (36) ve H.İ. (34) ile sürücü Oğuzhan Ahmet B. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Sürücü tutuklanarak cezaevine gönderilirken araçta bulunan diğer 2 kişi serbest bırakıldı. Sürücüye, dur ikazına uymamak, kaza yerini terk etmek ve alkollü araç kullanmaktan toplam 3 bin 600 TL ceza kesilirken, şahsın ehliyetine süresiz el konuldu.

Son Güncelleme: 23.08.2022 11:40
Anahtar Kelimeler:
SürücüAlkollüKonyaPolis
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.