banner388

Balıkçılara mor ışık hilesi denetimi

İlkadım Belediyesi zatıba ekiplerince ilçe genelinde balık satışı yapan işyerleri denetlendi. Mor ve mavi ışık hilesi yaparak balıkların kusurlarını gizleyenler hakkında tutanak tutuldu.

Balıkçılara mor ışık hilesi denetimi

İlkadım Belediyesi zatıba ekiplerince ilçe genelinde balık satışı yapan işyerleri denetlendi. Mor ve mavi ışık hilesi yaparak balıkların kusurlarını gizleyenler hakkında tutanak tutuldu.

21 Ocak 2021 Perşembe 20:31
Balıkçılara mor ışık hilesi denetimi

Kış aylarının vazgeçilmesi olan balık reyonlarda yerini alınca mor ve mavi ışık hilesi yapan balıkçıları denetlemek için İlkadım Belediyesi Zabıta ekipleri denetime çıktı. Zabıta ekipleri, Saathane Meydanı'nda bulunan balıkçıların faaliyet gösterebilmesi için gerekli olan resmi belgelerin yanı sıra, satışa sunulan deniz mahsullerinin gıda mevzuatlarına uygun şartlarda satılıp satılmadığını ve ürünlerin tazeliklerini kontrol etti.


Yapılan denetimde incelenen 13 balıkçı tezgahından bazılarının mavi ve mor ışık kullanarak balıkların kusurlarını gizlemeye çalıştığı tespit edildi. Hileli balık satışı yaptığı belirlenen 3 işyeri hakkında ekiplerce tutanak tutuldu. İşletmelerdeki mavi ışıkların sökülmesi için işyeri sahiplerine süre verildi.


Yapılan denetimler hakkında bilgi veren İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, şunları söyledi:
“İlçemizdeki balıkçılara yönelik yaptığımız denetimlerde bazı işyerlerinin mavi ve mor ışık kullandığını tespit ettik. Bu yöntem ile işyerleri balıkların kusurlarını saklamaya çalışıyor. Uyarılarda bulunarak, gerekli tutanakları tuttuk. Denetimlerimizi sürdüreceğiz.”


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Xx 2021-01-21 21:30:10

Mor ışık olmayan balıkçı var mı? Tebrik ederim başkanı. İnsAllah ornek olur.

Avatar
Adam 2021-01-21 20:52:40

Geçen senelerdede bunu yaptılar ve haber yapıyorlardı. Bayatı saklamak için müşteriyi kazıklamaya çalışıyorlar.

Avatar
danyal ak 2021-01-22 11:30:30

başkanı tebrik ederim. bayat balıkları millete yutturuyorlar. Allah 2 tarafdada yakanızda olur inş..

Avatar
Mor ışık 2021-01-22 16:58:21

Geçen sene de denetim yapıldı, ışıklar söktürüldü..üstünden çok zaman geçmeden balıkçılar hemen yenilerini taktılar..denetim sürekli olmalı diye düşünüyorum..

Avatar
Vatandaş 2021-01-22 17:29:46

Ya arkadaş birazcık da dürüst olun dürüst almanyada doğdum büyüdüm adamlara gavur deriz ama varya gram hile yapmıyolar herşeyde araba satarken sebze satarken herseyde!Sözde biz müslüman onlar gavur!!

Avatar
veysel ezen 2021-01-22 19:23:17

sız ısıklardan once vatandası camurlardan kurtarın sehrın ıcınde camurlarla yasıyoruz bız alacagımız balıgı secmesını bılırız sız once kendı kusurlarınızı gorun

Avatar
2021-01-22 20:40:17

Mezgiti öne büyükleri yığıp arkadan ufakları dolduruyorlar..Bizi aldatan bizden değildir..beter olsunlar.

Avatar
Kemal 2021-01-23 08:49:30

Tüketici olarak MOR ışık olan satıcıdan balık almıyorum.