banner388

81 İlde Seferberlik Başlatıldı

İçişleri Bakanlığı tarafından, Kurban Bayramı tatilinin dönüşünde yaşanan kazaların önüne geçebilmek için seferberlik başlatıldı.

81 İlde Seferberlik Başlatıldı

İçişleri Bakanlığı tarafından, Kurban Bayramı tatilinin dönüşünde yaşanan kazaların önüne geçebilmek için seferberlik başlatıldı.

16 Eylül 2016 Cuma 13:15
81 İlde Seferberlik Başlatıldı

İçişleri Bakanlığı tarafından, Bayram tatilinde trafik kazalarının önüne geçebilmek amacı ile başlatılan çalışmalar dönüş yolunda  da devam ediyor. İçişleri Bakanlığı, Bayram tatilinden dönüşlerin başlamasından sonra trafik kazalarının önüne geçebilmek amacı ile yoğun çalışma başlattı.  Bakanlık tarafından yürütülmekte olan çalışmalarla trafik kuralları hakkında vatandaşların  bilgilendirilmesi, dönüş yolunda sürücülerin kurallara daha çok riayet  etmelerinin sağlanması amaç ediniliyor. İçişleri Bakanlığının yaptığı çalışmaya Diyanet İşleri Başkanlığı da destek çıktı.

CUM HUTBESİNDE UYARI VERİLDİ

Bu çerçevede cuma hutbesinde trafik kurallarının önemine değinerek, cemaate "Trafik kurallarına lütfen uyun ve dikkatli olun" uyarısında  bulunmaya başlanacak. Çalışmalarda özellikle küçük semtlerde yola çıkacak olanlar da düşünüldü. Bakanlık tarafından valilik ve belediye başkanlıklarına, hoparlörler vasıtası ile trafik  kurallarına uyulmasının önemi anons edilerek uyarıların yapılması talimatları da verildi. Dönüş trafiği sebebi ile karayollarında meydana gelebilecek olan yoğunluğa yönelik önemlere ilişkin de talimatlar verildi. Bu çerçevede çalışmaları bayram tatilinin hemen öncesinde başlatmış olan polis ekipleri, karayollarındaki kontrol ve denetimleri bayram dönüşünde de devam ettirecek.

KAZA BİLANÇOSU: 54 ÖLÜ, 257 YARALI

Bayram tatilinin 6. gününde, yurt genelinde gerçekleşen trafik kazalarında ölü sayısı toplam 54'e, yaralı sayısı da 257’ye çıktı.

Son Güncelleme: 16.09.2016 13:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.