banner388

48 göçmen yakalandı, 32’si de kurtarıldı

48 düzensiz göçmen yakalandı, 32 göçmen ise kurtarıldı.

48 göçmen yakalandı, 32’si de kurtarıldı

48 düzensiz göçmen yakalandı, 32 göçmen ise kurtarıldı.

21 Aralık 2023 Perşembe 21:19
48 göçmen yakalandı, 32’si de kurtarıldı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde 48 düzensiz göçmen yakalandı, 32 göçmen ise kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Ayvalık açıklarında bir lastik bot içerisinde bir grup göçmenin bulunduğu bilgisine ulaşan Sahil Güvenlik bünyesindeki TCSG-28 ve KB-115 ekipleri harekete geçerek, Yunanistan unsurları tarafından yakalanıp, Türk karasularına geri itilen 32 düzensiz göçmeni kurtardı.

Sahil Güvenlik ekipleri, aynı saat 22.00 sıralarında ise bir lastik bot içerisinde göçmenlerin bulunduğu ihbarını aldı. Sahil Güvenlik tarafından görevlendirilen KB-115 botu bölgeye geçerek, içerisinde 48 düzensiz göçmenin bulunduğu lastik botu durdurdu ve 48 göçmeni yakaladı.

Her iki olayda yakalanan toplam 80 göçmen, Ayvalık’ın Cunda Adası’ndaki Sahil Güvenlik Komutanlığı’na getirildi. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu göçmenlere sahil güvenlik ekipleri tarafından yiyecek, giyim eşyası, ilaç ve tıbbi malzeme gibi insani yardımlarda bulunuldu.

Yasal işlemlerin başlatıldığı 80 göçmenin Balıkesir İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne gönderilmesi bekleniliyor.

Son Güncelleme: 21.12.2023 23:17
Anahtar Kelimeler:
Ayvalık
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.