banner388

4 Futbolcuya FETÖ Operasyonu !

Futbolda FETÖ yapılanması yaptıkları iddia edilerek dört eski futbolcuya gözaltı kararı çıktı.

4 Futbolcuya FETÖ Operasyonu !

Futbolda FETÖ yapılanması yaptıkları iddia edilerek dört eski futbolcuya gözaltı kararı çıktı.

24 Ağustos 2016 Çarşamba 16:04
4 Futbolcuya FETÖ Operasyonu !

İstanbul’un Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’nün futbol dünyasındaki yapılanması ile ilgili soruşturma başlatıldı. Terör ile Örgütlü Suçlar Bürosunun savcılarından olan Mehmet Şenay Baygın’ın yürütmekte olduğu soruşturma genelinde geçmiş olduğumuz hafta 'Fethullahçu Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlarından futbolcu Hakan Şükür hakkında yurt dışında olduğu tespit edilerek yakalama kararı çıktı. Hakan Şükür'ün evinde ve adreslerinde arama çalışmaları yapıldı.

Son dönemler çıkan yazılı ve görsel basında eski futbolculardan olan Arif Erdem, Uğur Tütüneker ile İsmail Demiriz’in haklarında Fethullahçu Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması ile irtibası olduğuna ilişkin olarak çıkmış olan birçok bilgi ve belgeyi Savcı Baygın delil kabul ederek, eski üç futbolcu ve Hakan Şükür'ün şüpheli olduğu 'Futbolda Fethullahçı Yapılanma' soruşturmalarına dahil etti.

İstanbul’un Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne talimatları vererek delil toplanmasını söyleyen Savcı Mehmet Şenay Baygın, polislerin çalışmalarını tamamlamasından sonra operasyon için bu sabah düğmeye bastı. Hakan Şükür'ün dışında Arif Erdem, İsmail Demiriz ile Uğur Tütüneker’in haklarında ‘FETÖ'ye üye oldukları’ iddiaları ile gözaltı kararı verdi.

Eski futbolcu İsmail Demiriz Büyükçekmece'de yaşadığı evde gözaltına alınırken diğer futbolcuların ise yurt dışında oldukları tespit edildi. İsmail Demiriz  ile diğer şüphelilerin yaşandıkları evlerde aramalar başlatıldı.

Son Güncelleme: 24.08.2016 16:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.