banner388

38 Bin Kişiye Af Geliyor !

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ sosyal medya hesabı olan Twitter’dan 2 yeni kararname ile ilgili açıklamada bulundu.

38 Bin Kişiye Af Geliyor !

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ sosyal medya hesabı olan Twitter’dan 2 yeni kararname ile ilgili açıklamada bulundu.

17 Ağustos 2016 Çarşamba 09:46
38 Bin Kişiye Af Geliyor !

‘‘ BU AF DEĞİLDİR’’

Bekir Bozdağ, yeni düzenlemeyle 38 bin mahkumun tahliye edileceğini açıkladı.

Bekir Bozdağ; "Bu düzenlemelerin sonucunda ilk olarak kapalı ve açık ceza infaz kurumlarındaki yaklaşık olarak 38.000 kişi tahliye edilecek. Bu düzenlemeler, bir af değildir. Koşullu olarak salıverilme tarihine kadar geçecek olan zaman ceza, dışarıda denetimli bir şekilde serbestlik olarak infaz edilecektir" dedi.

Bekir Bozdağ’ın Açıklamaları :

Resmi Gazete'de yayınlanmış olan 671 S.Kanun Hükümünde Kararname ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı İl İlgili Kanun'a eklenmiş olan geçici maddey ile 1 Temmuz 2016 tarihine kadar işlenmiş olan suçlar sebebi ile mahkum veya mahkum olacak olanlar açısından 2 önemli düzenleme yapılıyor.

Birinci Düzenleme : Ceza ile Güvenlik Tedbirinin İnfazı Hakkında Kanunun 105/A'daki koşullu serbest bırakmaya dair “bir sene”, "iki seneye" çıkartıldı. Buna göre; koşullu serbest bırakmada iki yıl yada daha az süre kalmış olan iyi hâlli hükümlülerin cezasının,koşullu serbest bırakma tarihine kadar olan bölüm, denetimli bir şekilde serbestlik uygulanmak üzere infaz edilebilecekler. Diğer bir anlatım ile bir yıl erken tahliye olacaklar.

İkinci Düzenleme: Ceza ile Güvenlik Tedbirinin İnfazı Hakkında Kanunun 107. maddesinde düzenlenmiş olan koşullu serbestliğe ilişkindir. 107. maddenin 2. fıkrasına göre ise süreli hapis cezasına mahkûm edilmiş olan kişiler, almış oldukları cezanın “üçte ikisini” infaz kurumunda çekmiş olmaları halinde koşullu olarak serbestlikten yararlanabilirler. KHK’da yapılmış olan düzenleme ile “üçte ikilik(2/3)"oran,“ yarı yarıya (1/2)"ye inmektedir. Buna göre, süreli olarak hapis cezasına mahkum edilenler, almış oldukları cezanın 1/2'sini infaz kurumunda çektikleri zaman koşullu olarak serbest bırakılabilecekler. Fakat aşağıdaki suçları işlemiş olan kişiler yapılmış olan bu düzenlemenin dışında kalacaklar.

Düzenlemenin Dışındaki Suçlar :

a)Kasten adam öldürme (madde 81,82)

b) Altsoya, Üstsoya, Eşe ya da Kardeşe veya da beden, ruh bakımından kendini savunamayacak durumda olan kişilere karşı işlenmiş olan kasten yaralama yada sonucunda, ağırlaşmış olan yaralama suçları;

c) Cinsel dokunulmazlığa karşı yapılmış olan suçlar (madde 102,103,104,105)

d) Özel hayata ya da hayatın gizli alanına yapılmış olan suçlar (madde 132,133,134,135,136,137,138)

e) Uyuşturucu ya da uyarıcı olan maddelerin üretimi veya ticareti (madde 188)

f) Devletin güvenliğine karşı yapılmış olan bütün suçlar

g) Anayasal düzenlemelere karşı olan suçlar

h) Milli savunmaya karşı olarak yapılmış olan suçlar

ı) Devletin sırlarına karşı yapılan suçlar 

i) Terör ile Mücadele Kanunu geneline giren suçlar

Bu düzenlemelerin sonucunda ilk olarak kapalı ve açık ceza infaz kurumlarındaki yaklaşık olarak 38.000 kişi tahliye edilecek. Bu düzenlemeler, bir af değildir. Koşullu olarak salıverilme tarihine kadar geçecek olan zaman ceza, dışarıda denetimli bir şekilde serbestlik olarak infaz edilecektir.
Düzenlemelerde mahkumlar, yakınları, vatandaşlarımız, milletimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Bu düzenlemeler 1 Temmuz 2016'dan önce yapılmış olan suçları içermektedir. 1 Temmuz 2016'dan sonra işlenmiş olan suçlar kapsam dışındadır.

Son Güncelleme: 17.08.2016 10:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.