banner388
banner390
banner410

     Çağımızın en popüler mesleği ne uzay mühendisliği, ne bilişim nede finans uzmanlığıdır. Bence en geçerli meslek algı yöneticiliğidir. 
     Diplomasi ve reklamcılığın pazarlamacılıkla birlikte blendere çekilmiş haline algı mühendisliği denir.
     Dünyada bu alanda en ileri giden ülke ABD’dir. O kadar ileri gittiler ki, Amerikan halkı neyin gerçek neyin makyaj olduğunu anlayamıyor. Bunu çokta umursamıyorlar zaten. 
     Uluslararası alanda ise, süper güç olmanın da getirdiği rahatlıkla diş geçirebildikleri ülkelere gözlerinin içine baka baka posta koyuyor ve bunu senin iyiliğin için yapıyorum imajı veriyorlar. O ülkelerde genelde petrol zengini feodal yönetimler oluyor. 
      Seni koruyorum senin korunmaya ihtiyacın var ve seni benden başkası koruyamaz diyerek, hem petrol gelirlerinden komisyon alıyor, emde işe yaramaz silahlarını satarak milyarlarca dolar kazanıyor.
       Peki bunu Rusya neden yapamıyor Rusya’da  süper güç ve nüfuz alanı da bayağı geniş. Yapamaz çünkü Rusya algı yönetiminde ABD kadar mahir değil. O Kırım’da olduğu gibi kaba kuvvetle görür işini.
       Bu işin esas üstadı azamı İngiltere’dir ama son yıllarda yaşlı Avrupa çok fazla ön plana çıkmadan perde gerisinden izlemekle yetiniyor. Bu tiyatroda rolü pek yok. Zaten iç politikada sorunları var. Başbakan değişti ve Euro bölgesinden çıkma çabaları var. 
        Kısacası işgal etmenin adı demokrasi getirmek olmuş ve bunu yüzbinlerce insanı öldürüp, milyonlarca insanı yerinden yurdundan ederek yapınca kalın bir masken olmalı. O maskede algı yönetimiyle mümkün. 
        Batıda şirketler imaj planlama grubu kurarlar. Bu grup o şirketi bir marka yapar. Kalite olarak zaten Avrupa’nın standartları dışında bir üretim yapılamaz. Üretilen ürünün diğerlerinden daha üstün olduğu imajı vurgulanır. 
       Şimdi bu imaj grupları siyaseti de dizayn ediyor. İşlerini öyle iyi yapıyorlar ki, Trump gibi biri ABD başkanı olabiliyor. Hayran olmamak mümkün değil. 
        Bizde de bu alanda çok iyi firmalar var. Ve bu ara sosyal medyada daha doğrusu sanal ortamda oldukça başarılı işlere imza atıyorlar. En kolayı da bu zaten, sanal ortamdasın salla belki inandırırsın. Reel ortamda herkes kurt olmuş. 
       
   Süleyman Sabri İREN.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Faruk 2019-12-18 17:50:46

Emperyalist batı.böl parçala yönet.sistemleri böyle abi.

Avatar
Faruk 2019-12-18 17:59:58

Emperyalist batı.böl parçala yönet.sistemleri böyle abi.

Avatar
Mimar 2020-01-08 22:48:18

Düşmanın silahıyla silahlanın.h.şerif..