banner388

Ne diyor şair ;“ Nereye denirse ki Türk beldesi, Gözlerim Bayrak arar Kulağım Ezan sesi. “Bayrağı arayan göz, Ezanı duymak isteyen kulak, BAYRAK her milletin onurudur, namusudur, şerefidir ve bağımsızlığının sembolüdür.

Türk bayrağını, diğer milletlerin bayrağından farklı kılan ise bayrağın üzerinde taşıdığı sembollerin, manalarında gizlidir.  Bayrağımızın üzerinde taşıdığı sembollerin, İslami özelliklerini açıklayacağım ama işi ilginç kılan ise bayrağımızın sembollerinin, İslam dininin ortaya çıkmasından binlerce yıl öncesinde de Türkler tarafından kullanıyor olması ve hatta kayaların üzerine bile çizildiğinin ispatlanmış olmasıdır.

BU NE DEMEKTİR? Bu Türklerin İslam dan öncede İslam üzerine yaşadığını gösterir.

Gök yüzünde ki Ay, bayrağımızda “ Hilal “ şekli ile yer alır. Neden en parlak olduğu Dolunay değil de ışığının en az olduğu HİLAL şeklinde dir? Bunu hiç düşündünüz mü?  Mesele HİLAL kelimesinin yazılışında saklıdır. Hilal kelimesinde; bir “He” bir “ Elif “ iki tanede “Lam” bulunmaktadır. Bu harflerin “ Ebced” hesabı ile rakamsal toplamı “99” dur. ALLAH kelimesi de yine bir “Elif” iki “lam” ve bir “he” ile yazılmaktadır ve bu harflerinde “Ebced hesabı” ile rakamsal toplamı “99” dur. Bayrağımızda “ Allah “ın zatı ve ismi tenzih edilerek o ismin harf ve Ebcedi bakımından eş değerlisi olan “Hilal” sembol yapılmıştır.   Allahın birliği (Tevhid) inancı ve bu inancın “ La İlahe İllallah”, “ Allah’tan başka İlah Yoktur ” formülüyle ifade edilen manası böylece HİLAL ŞEKLİNİN İÇİNDE “ sembol olarak manasını bulmuştur.”

Bayrağımızda Hilalin önünde bulunan YILDIZ ise Hilalde olduğu gibi isimden değil ŞEKLİNDEN dolayı özellikle seçilmiştir. Yıldız, Arapça MUHAMMED yazısının şeklidir. Peygamberimiz Hz. Muhammed ismi yazıldığı zaman, birinci “Mim”in başı, “Ha” harfinin dirseği, ikinci “Mim”in kıvrımı ve “Dal” harfinin alt ve üst kanadı BEŞ tane ÇIKINTI meydana getirir ve tam bir YILDIZ ŞEKLİNİ alır. Zaten İSLAMIN ŞARTI da 5 dir. Hilal “ İMANIN “ , Yıldız ise “ İSLAM”ın şartlarını ifade eder.

Türk Bayrağının neden diğer bayraklardan farklı olduğunu umarım ifade edebilmişimdir.

TÜRK BAYRAĞININ GÖLGESİ, ALLAH ve RESULÜNÜN GÖLGESİNDE DEMEKTİR.

Anladınız mı şimdi NEDEN AL BAYRAĞIMIZIN GÖLGESİNDE YAŞAMAK İSTEDİĞİMİZİ, her yerde neden bayrağımızı görmek istediğimizi ve BAYRAĞIMIZ EN GÜZEL, CAMİLERİMİZE YAKIŞIR SÖZÜNÜ beyhude söylemediğimizi.

MİLLİ ve DİNİ bilgileri DERİNLİĞİNE inmeden, kulaktan dolma sözler ile kendilerinin Dünyalarına göre, benim ve arkadaşlarımın BAYRAK AŞKINA, kendilerince manalar yükleyenler utanmayacak ve bizleri de anlayamayacaklar. Varsınlar anlamasınlar. Canları sağ olsun.

Biz son nefese kadar al bayrağın gölgesinde yaşamaya ve bayrağımızın nazlı, nazlı bağımsızca dalgalandığını görmeye devam edelim. bu bize yeter.

Bayrağımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, Türk Milletinin onurunu temsil ettiğinden onu korumak her Türk’ün vazifesidir.                                                                            

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.