banner388

Türkiye ve Rusya arasında anlaşma imzalandı!

Türk Akımı Gaz Boru Hattı Projesi'ne yönelik anlaşma Türkiye ve Rusya arasında imzalandı.

Türkiye ve Rusya arasında anlaşma imzalandı!

Türk Akımı Gaz Boru Hattı Projesi'ne yönelik anlaşma Türkiye ve Rusya arasında imzalandı.

10 Ekim 2016 Pazartesi 23:47
Türkiye ve Rusya arasında anlaşma imzalandı!

Türk Akımı Gaz Boru Hattı Projesi'ne yönelik anlaşma Türkiye ve Rusya arasında imzalandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Mabeyn Köşkü'nde yaptığı görüşme tamamlandı. Saat 17.10 civarında başlayan ve yaklaşık 1 saat 40 dakika süren görüşmenin ardından Erdoğan ve Putin ortak açıklama gerçekleştirdi. Yapılan açıklama öncesi Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Rusya Federasyonu Hükümeti arasında, Türk Akımı Gaz Boru Hattı Projesi'ne yönelik anlaşma imzalandı. Anlaşmaya Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak imza attı.

Anlaşmanın imzalanmasından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmeye yönelik bilgi paylaşımında bulundu. Erdoğan, Putin ile dolu dolu bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “23. Dünya Enerji Kongresi nedeniyle İstanbul'daki toplantımızı yapmış bulunuyoruz. Toplantı 2 gün daha devam edecek. Bu kongre çok daha farklı bir zenginliğe ulaşacaktır. Bugün devlet başkanları olarak açılış konuşmalarında bir arada yer aldık. Sonrasında ikili görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Bakanlarımız ikili görüşmelerini sürdürüyor. Bu aynı zamanda ülkeler arasındaki enerjiyle ilgili münasebetleri özellikle ilgilendiren mevzular. Türkiye Rusya arasındaki ilişkiler açısından Sayın Başkanla dolu dolu bir gün geçirdik. Sonunda az önce imzalanan anlaşmalar imzalanacak raddeye geldi” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Türkiye Rusya arasındaki normalleşme sürecinin hızla süreceğine inanıyorum. Birçok alanda bu ilişkilerimizi bundan sonraki zamanlarda çok iyi şekilde geliştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Yapılan görüşmede Suriye mevzusunun da ele alındığını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Tabi çok daha hassas bir mevzu bölgedeki mevcut gelişmeler. Suriye mevzusunu detaylı bir şekilde ele alma fırsatımız oldu. Fırat Kalkanı operasyonunu kendileriyle görüştük. Bu mevzuda iş birliği yapabiliriz, bunların değerlendirmesini gerçekleştirdik. Halep'teki gelişmelerde insani yardım mevzusunda ne gibi strateji uygulayalım ki insanlar rahata ulaşsınlar; bu mevzuda karşılıklı olarak görevlendirmemizi yaptık” sözlerine yer verdi. Erdoğan, “Türk Akımı'nın aramızda değerlendirmesini gerçekleştirdik. Türk akımı hakkındaki sürecin hızlanması konusunda az önce atılan imzayla noktayı koyduk. Akkuyu Nükleer Enerji Santrali hakkında burada bundan sonraki sürecin hızla devamında aynı fikirdeyiz. Zaman kaybının önümüzdeki süreçte telafi edileceği kanaatindeyim” dedi. 

Son Güncelleme: 11.10.2016 00:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.