banner388
Uzun yıllar sonra bu kadar mutsuz olduğumuzu hatırlamıyorum. İyi gitmeyen durumlar üstüne katarak geri adım atmamıza sebebiyet verdi ya da geri gitmemizi istediler.  Algıda operasyon da diyebiliriz bir bakıma. Samsunspor'un tarihine baktığımızda mazisi başarılarla dolu altın harflerle yazılıdır. Şöyle de  diyebilirsiniz ‘Bu takım şampiyonluklar mu yaşadı mı’ hayır. Çok mu istikrarlı? Hayır. Ama şu gerçek ki Türkiye liglerinin dinamosu, jeneratörü, efsanesidir. Bunu ben demiyorum, tüm kamuoyu dile getiriyor, medyaya rakip takımlarımızda haber kanalları yerel gazeteleri haber yapıyor ve Türk sporuyla paylaşıyor adı gibi şanı sürüyor bu ilelebet de sürecektir.

Neden bu konumlara sürüklendik neden dağılma dönemine girdik? Hatırlarsanız çok yakın zamanda bu takım iki final karşılaşmasında Süper ligin kapısından döndü. Türkiye'de eşi benzeri olmayan bir cezayla final karşılaşmasında taraftarımız ve takımımız cezalandırılarak taraftarımız takımını desteklemekten mahrum bırakılmıştı, bir bakıma Samsunspor'un Süper lige çıkmasını istemediler. Sebeplerini fazlasıyla sıralayabilir örnek verebiliriz, ancak o konulara fazla değinmek istemiyorum sonuçta bedelini biz ödedik hala ödüyoruz. Yöneticilerimiz, şehrin dinamikleri ve siyasetçileri de bu haksızlıklara boyun eğdi, sessiz kaldı Güzel memleketimize sahip çıkmak yerine yaşanan gelişmeleri uzaktan izlemekle yetindiler. Halbuki halkımız güvendi, değer verdi. Fakat karşılığı bu olmamalıydı. Taraftarımız barışı sağlayamadı, kısır döngüler içerisinde hem takımımıza hem de kendine zarar verdi. Bir olamadık, beraber olamadık, bütünleşemedik. Çok sevdiğimiz kırmızı beyazlı renklerimize son iki yılda sahip çıkmasını beceremedik. Kişiler, hırslar yüzünden ben sen ilişkisinden biz olmayı bize ait olmayı beceremedik. Gruplar bölündü, tartışmalar, kavgalar yaşandı ve sonucu ağır oldu. Bedelini yine biz ödedik, biz yaşadık. Bu konuda çok üzgünüm. Her sorunun bir çözümü vardır, merhemi vardır. Kimse kazançlı çıkmadı, kavgadan, gürültüden kimler kazandı ki biz kazanalım...

Bu arada 2016 yılı sona eriyor ilk kez bir yılı uğurlamıyorum resmen kovalıyorum. Eminin siz de benimle aynı duygular içindesiniz. Patlamalar, suikastlar, darbe girişimleri, hain tuzaklar, ihmal faciaları, ölümler, acılar, gözyaşları ile tıka basa dolu bir yılı 'nihayet' geride bırakıyoruz. İnşallah yeni yılımız hem Samsunspor’umuz için hem de ülkemiz için barış, sağlık, huzur ve başarılarla geçer.


 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.