banner388

Samsunspor Kararı 15 Temmuz'da Belli Olacak

FIFA, tarafından 2 dönem transfer yasağı cezası verilen Samsunspor’da CAS, bugün açıklaması gereken kararını 15 Temmuz’da açıklayacağını kulübe haber verdi.

Samsunspor Kararı 15 Temmuz'da Belli Olacak

FIFA, tarafından 2 dönem transfer yasağı cezası verilen Samsunspor’da CAS, bugün açıklaması gereken kararını 15 Temmuz’da açıklayacağını kulübe haber verdi.

16 Haziran 2016 Perşembe 19:14
Samsunspor Kararı 15 Temmuz'da Belli Olacak

Samsunspor’da “Umar davası” olarak anılan olayda Aminu Umar, 2013/2014 döneminde kulüpten alacaklarını alamadığı sebebiyle FIFA’ya başvuruda bulunup sözleşmesini tek taraflı olarak feshederek Osmanlıspor ile anlaşma sağlamıştı. Yaşanan olay neticesinde FIFA, kırmızı-beyazlı ekibe 2 dönem transfer yasağı kararına bağlamıştı. Olay neticesinde kararı CAS’a şikayetde bulunan Samsunspor, CAS davasının sonucunun açıklanmasını beklemekteyken yine bir erteleme yazısıyla karşı karşıya kaldı..

15 Temmuz’da açıklanacak karara göre, Samsunspor’un transfer yasağı kalkarsa, kadrosunu güçlendirmek amacıyla geriye kısa bir zamanı kalacak. CAS yazısının sonrasında kulübün resmi internet sitesinden bir açıklama yayınlayan Samsunspor Yönetim Kurulu, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Spor kamuoyunda ‘Umar davası’ olarak bilinen eski lisanslı oyuncumuz Aminu Umar, kulübümüzde 2013/2014 döneminde sözleşmeli futbolcu olarak bulunmuş, fakat alacaklarının ödenmemesini neden göstererek sözleşmesini fesih etmiş ve sonrasında da kulübümüzü FİFA’ya şikayet etmiş bulunmaktadır. Bu dava sebebi ile kulübümüze FİFA tarafından iki dönem transfer yasağı verilmişti. Bu karara tarafımızdan CAS nezdinde itiraz edilmiş, deliller sunulmuş ve bu gelişmeler ışığında cezanın kaldırılması tarafımızdan talep edilmiş, ancak dava uzadığı sebebiyle verilen cezanın ilk dönemi Ocak 2016 transfer döneminde infaz edilmişti.

Davaya yeniden bakmayı kabul eden CAS, karar açıklaması için ilk tarih olarak Mayıs sonunu göstermiş, ardından da bu tarihi 15 Haziran 2016 olarak revize etmişti. Spor kamuoyunun da bu kararı en az bizler kadar merak ile beklediğini biliyoruz. Bu sebeple bugün gelen CAS erteleme yazısını ekte tercümesi ile paylaşıyoruz. Bu yazıdan da anlaşılacağı üzere ilgili kurul kararın açıklamasını 15 Temmuz 2016 tarihine bırakmıştır. Bu karar, sunduğumuz deliller ile davanın lehimize geliştiğini, mahkemenin doğru karar verebilmek için tarihi ileri attığını düşündürmektedir. Bununla birlikte TFF’nin açıkladığı 2016-2017 dönemi transfer tarihinin 10 Haziran-31 Ağustos 2016 olduğu göz önüne alındığında lehimize sonuçlanacak bir karardan sonra yeni sezon hazırlıkları için çok kısa bir zaman diliminin kaldığı görülmektedir. Yönetim olarak bu görüşlerimizi ilgili mahkeme ile paylaşacak ve kulübümüzün menfaatlerini aramaya devam edeceğiz.
”açıklamalarında bulundu.

Alacaklı futbolcuları tarafından TFF’ye şikayet edilen Samsunspor’da kritik süreç olan CAS kararının açıklanacağı 15 Temmuz tarihi beklemekte.


 

Son Güncelleme: 16.06.2016 19:29
Anahtar Kelimeler:
SamsunsporFifa
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sinan 2016-06-19 21:43:35

genç oyuncu bulup oynatıp satalım