banner388

Bu Acı Hiç Dinmez

Bundan tam 28 yıl önce Malatyaspor ile oynanacak 1988-89 sezonu Türkiye 1. Ligi karşılaşmasına giden Samsunspor kafilesinin yaşadığı trafik kazası ve 5 kişinin ölümünün Samsun'a verdiği acı geçen hâlâ ilk günkü kadar hissediliyor.

Bu Acı Hiç Dinmez

Bundan tam 28 yıl önce Malatyaspor ile oynanacak 1988-89 sezonu Türkiye 1. Ligi karşılaşmasına giden Samsunspor kafilesinin yaşadığı trafik kazası ve 5 kişinin ölümünün Samsun'a verdiği acı geçen hâlâ ilk günkü kadar hissediliyor.

20 Ocak 2017 Cuma 09:34

Türk futbol tarihinin en acı günlerinden biridir 20 Ocak 1989 tarihi. Malatyaspor ile oynanacak maç için bu kente giden Samsunspor takımı sabah saaat 9:30 civarında Havza ilçesinde kafileyi taşıyan 55 DU 637 plakalı kulüp otobüsünün 61 AC 535 plakalı kamyonla çarpışması sonucu Samsunspor kafilesini taşıyan otobüs uçuruma yuvarlandı. Samsunspor üç oyuncusunu, teknik direktörünü, şoförünü bu acı kazada kaybetmiştir.

Yaşanan bu acı kazada ilk yardımı hemen geriden gelen ve Diyarbakırspor deplasmanına giden Çarşambaspor kafilesi yaptı. Çarşambasporlu yönetici, futbolcu ve görevliler kazaya uğrayan Samsunsporluları tek tek otobüsten çıkartıp Havza Devlet Hastanesi'ne taşıyarak, kan verdilerdir.
Hayatta kalan birçok oyuncu ve kafile üyesi de ciddi şekilde yaralandı yada sakat kaldı.

Bu elim kazada Samsunspor teknik direktörü Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu ve Mete Adanır ile otobüs şoförü Asım Özkan olay yerinde hayatlarını kaybetti. Futbolcu Zoran Tomic ise Yugoslavya'da altı ay komada kalsı ve sonrasında hayata gözlerini yumdu. Malzemeci Halil Albayrak ve futbolcular Emin Kar ile Erol Dinler ise sakat kaldılar ve malulen emekli oldular.

Burhaneddin Beadini, kazada yaralandı ve kendi isteğiyle futbolu bıraktı. Yüksel Öğüten, Fatih Uraz, Şanver Göymen, Kasım Çıkla ve Uğur Terzi ise kazada yaralanmalarına rağmen, futbol hayatlarına devam ettiler.

Osman Kılıç ise kazadan yaralı olarak kurtulup futbol hayatına devam etti, ancak 1994 yılında bir başka trafik kazasında hayatını kaybetti. Kulüp menajeri Yüksel Özan ise yine kazadan yaralı olarak kurtulan isimlerden oldu.

Trafik kazası sonrasında Samsunspor 1988-89 sezonuna devam edemedi, sezonun sonuna dek tüm maçlarda hükmen 3-0 mağlup sayıldı. Buna rağmen federasyon tarafından sağlanan özel statü ile ligde bırakıldı ve o sezon ligin "Onur Şampiyonu" ilan edildi ve Samsunspor, kırmızı ve beyaz olan renklerine kaybettiği isimlerin anısına siyah rengini de ekledi.

Nevin AYDOĞAN

 

Son Güncelleme: 21.01.2017 00:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
battalgazi44 2017-01-20 10:09:48

acınız acımızdır. samsunspor camiasının acısını malatyalılar olarak paylaşıyoruz. tekrar başımız sağ olsun. kardeş takım milliyetçi malatyaspor taraftarları.