banner388

Yusuf Ziya Yılmaz, şehir estetiğinin önemine dikkat çekti

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kırklareli'nde düzenlenen panelde şehir estetiğinin önemine dikkat çekti.

Yusuf Ziya Yılmaz, şehir estetiğinin önemine dikkat çekti

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kırklareli'nde düzenlenen panelde şehir estetiğinin önemine dikkat çekti.

29 Nisan 2017 Cumartesi 17:21
Yusuf Ziya Yılmaz, şehir estetiğinin önemine dikkat çekti

Samsun Haber - Tarihi Kentler Birliği Bölge Toplantısı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın başkanlığında Kırklareli'de düzenlendi.


Doğal-kültürel miras konusundaki son gelişmeler ve dış dünyaya açılım konulu programda Başkan Yılmaz şehir estetiğinin önemine dikkat çekti.

Tarihi Kentler Birliği (TKB) Başkanı ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, düzenlenen panelin arından yaptığı açıklamada, "Kırklareli bölge toplantımızda tema olarak, ‘koruma için kalkınma’ teması özellikle işlendi. Bölgesel etkileşimler konuşuldu. Bölgesel kalkınmalar konuşuldu. Bölgesel kalkınma derken, koruma ile yani kadim tarihimizden bize intikal etmiş olan değerlerimizin korunması ve geleceğe taşınması ile ilgili konunun aynı zamanda bir iktisadi kalkınma ile birlikte olması gereğinin üzerinde duruldu. Ve içinde bulunduğumuz coğrafyanın etkileşim alanı içerisinde olan ülkemiz sınırları dışındaki coğrafyaları ile olan etkileşimleri konuşuldu. Son derece güzel bir toplantı oldu. Şehirlerimizde şehircilik adına başardığımız birçok başarı öyküsünün yanında estetik ve görsel kirliliklerle ilgili bazı eksiklerimizin olduğuyla ilgili bir mesaj verdik. Bu mesajımızı bu tarihi değerlerimizin korunmasının yanında mevcut şu andaki estetik kaygısı taşıdığımız bir takım bina ve tesislerin boyasız, sıvasız binalarında şehirlerimize kötü intiba kazandırdığını, bu intibahı düzeltici dokunuşlarla, yerel yöneticilerimizin bu hassasiyeti giderek yükselterek, sıvasız, boyasız binalara yapı kullanım izni vermemesi yönünde uyarımız veya önerimiz ile toplantıyı bitirdik" diye konuştu

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.