banner388

Şehit Ateşi Samsun'a Düştü! İşte O Şehidin Acı Hikayesi

1 hafta önce doğu görevi için Samsun'dan Şırnak'a giden polis memuru Harun Maytalman şehit oldu.

Şehit Ateşi Samsun'a Düştü! İşte O Şehidin Acı Hikayesi

1 hafta önce doğu görevi için Samsun'dan Şırnak'a giden polis memuru Harun Maytalman şehit oldu.

26 Ağustos 2016 Cuma 14:14
Şehit Ateşi Samsun'a Düştü! İşte O Şehidin Acı Hikayesi

Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet Şubesi binalarına PKK'lı teröristlerin bomba yüklü hafriyat kamyonuyla yaptığı intihar saldırısında şehit olan 11 polisten biri olan Harun Maytalman’ın acı haberi Samsun’a ulaştı. . 

Samsun’dan 1 hafta önce Şırnak’a doğu görevine giden Maytalman’ın şehit olduğu haberi Atakum ilçesi Yeni Mahalle’de oturan eşi Neşe Maytalman'a Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz tarafından verildi. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı da bu zor görevde oradaydı. Şehit polisin eşi Neşe Maytalman'ın babası haberi alınca evin önünde fenalaştı. Şehit polisin Samsun'daki polis arkadaşlarının da hayli üzgün olduğu gözlendi.

Aslen Ordulu olan şehit polis Harun Maytalman, henüz 3 yıllık evli ve 2 yaşında bir erkek çocuk babası. İlk görev yeri Samsun Çevik Kuvvet Özel Tim olan Harun Maytalman, 17 Ağustos 2013 tarihinde ise Aybastı- Pelitözü Mahallesi’nden Şenel Pürçek'in kızı Neşe Pürçek ile evlendi. Acı tesadüf ki Harun Maytalyman, iki yaşındaki oğlu Berkay Maytalman'ın doğum gününde şehit oldu


Şehit Maytalman’ın sosyal medyadaki son paylaşımı ise Bilge Kağan'ın “Üstte gök çökmedikçe, altta yer delinmedikçe senin ilini ve töreni kim bozabilir. Titre ve kendine dön" sözleri oldu.

27 yaşındaki şehit polis Harun Maytalman’ın cezanesi askeri kargo uçağı ile saat 02.30 sıralarında Şırnak’tan Samsun-Çarşamba Havalimanı'na indiği esnada ayakta zor duran şehidin eşi Neşe, oğlu Berkay, babası Cemal, annesi Sevgi gözyaşlarına hakim olamadılar.

Maytalman’ın cenazesini karşılamak için  Samsun-Çarşamba Havalimanı'na Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, İlkadım Belediye Başkanı, askeri erkan, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri geldi.

Şehit polisin cenazesi bugün öğle namazının ardından Ordu'nun Kabataş ilçesinde toprağa verilecek. 

Son Güncelleme: 27.08.2016 09:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmet şahin 2016-08-26 17:44:38

Şehid yavrumuza rahmet-i rahman ve aile efradına sabr-ı cemiller diliyoruz!