banner388

Samsun'da 47 Bin Öğrenciye Sağlık Taraması

Samsun Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, kent genelinde 47 bin 165 öğrencinin ağız ve diş sağlığı taramasından geçirileceğini belirtti.

Samsun'da 47 Bin Öğrenciye Sağlık Taraması

Samsun Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, kent genelinde 47 bin 165 öğrencinin ağız ve diş sağlığı taramasından geçirileceğini belirtti.

06 Aralık 2016 Salı 14:57
Samsun'da 47 Bin Öğrenciye Sağlık Taraması

Ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerine yönelik Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplum Sağlığı Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından ağış ve diş sağlığı taramaları ve flor vernik uygulamaları yapılmaya başlandı. Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu ve sağlık çalışanlarının katılımlarıyla Atakum ilçesinde Hüseyin Avni Asal İlkokulu'nda gerçekleştirilen sağlık taramasıyla projeye start verildi.
 
Yapılan uygulama hakkında bilgi aktaran Samsun Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, “Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplum Sağlığı Hizmetleri Şube Müdürlüğünce okul ve halk sağlığı eğitimleri dahilinde 6 bin 86 ana sınıfı 44 bin 750 1. kademe, 4 bin 668 lise öğrencisi ve 4 bin 110 kişiye halk eğitimi verilmiştir. Okul bazlı bir koruma programı hayata geçirmek, erken yaşta ‘çürük riskli’ çocuklar belirlenerek, ülkemizde önceden uygulanan koruma uygulamaları uygulamak, çocuklara adım attıkları okul çağında fırçalama eğitimi verilerek daha sonraki dönemlerde doğru fırçalama ve fırçalama alışkanlığı kazanmalarını sağlamak, çürük riski fazla olan öğrencileri tedaviye yönlendirmeye yönelik koruyucu ağız ve diş sağlığı çalışmalarımız sürdürmektir” dedi.

47 bin öğrencinin ağız ve diş sağlığı taraması yapılacak
2016-2017 eğitim öğretim yılı içerisinde toplam 47 bin 165 öğrencinin ağız ve diş sağlığı taramasından geçirileceğini ifade eden Kasapoğlu, “Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğünce yürütülen koruyucu ağız ve diş sağlığı çalışmaları dahilinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ve bağlı okulların vermiş olduğu destekle 2016-2017 eğitim öğretim yılında 13 bin 906 ana sınıfı, 17 bin 75 1. sınıf ve 16 bin 184 2. sınıf öğrencisine farkındalık eğitimleri, ağız ve diş sağlığı taramaları ile florürlü vernik uygulama yapılması planlanmıştır” diye konuştu.

Son Güncelleme: 07.12.2016 16:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.