banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun Büyükşehir Belediyesi Önünde TOKİ Gerginliği

Samsun’un İlkadım ilçesi Kazım Karabekir Mahallesi’nde bulunan “Kazımkarabekir TOKİ” konutlarının ihalesi yoğun talep nedeniyle iptal edildi.

banner269

Samsun Büyükşehir Belediyesi Önünde TOKİ Gerginliği

Samsun’un İlkadım ilçesi Kazım Karabekir Mahallesi’nde bulunan “Kazımkarabekir TOKİ” konutlarının ihalesi yoğun talep nedeniyle iptal edildi.

23 Şubat 2017 Perşembe 17:22
Samsun Büyükşehir Belediyesi Önünde TOKİ Gerginliği

Samsun Haber- Samsun Büyükşehir Belediyesi 82 metrekare büyüklüğündeki 2+1’lik 205 adet konutu 13 Şubat 2017 tarihinde ihaleyle satışa çıkaracağını duyurdu. Kazımkarabekir TOKİ konutlarının ihalesi bugün 14.30’da Büyükşehir Belediyesi Encüman Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.
2012 yılında yaşanan sel felaketi nedeniyle Canik Kuzey Yıldızı TOKİ konutlarında evleri hasar gördüğü için Kazımkarabekir TOKİ konutlarına yerleştirilen aileler de ihaleye katıldı.

Yoğun talep nedeniyle Samsun Büyükşehir Belediyesinin ihaleyi iptal ederek erteleme kararı almasının ardından ihaleye katılan Kazımkarabekir TOKİ Konutları sakinleri, alınan bu karara tepki gösterince kısa süreli gerginlik yaşandı. Çıkan gerginlikte 60 yaşındaki Hanife Balkan bayıldı. Yaşlı kadın, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

“205 konuta 300’den fazla talep geldi”

Konu hakkında açıklama yapan Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel, “Aynı konutları daha önce de ihaleyle satışa çıkardık ancak kimse talip olmadı. Bu evlere talip çıkmayınca mecliste karar alarak fiyatlarını düşürüp tekrar ihaleye çıkardık. Ancak bu ihaleyi belirli şartlar içerisinde gerçekleştirdiğimiz için bu sefer çok fazla müracaat oldu. Toplamda 205 adet konut ihaleye çıkardık ama 300’den fazla talep geldi. Bu nedenle ihaleyi iptal etmek durumunda kaldık. İlerleyen zaman sürecinde yeni çalışmalar ve yeni düzenlemeler yapılarak tekrar ihaleye çıkılacaktır” dedi.

“İhalede kimseye öncelik tanınması gibi bir durum söz konusu olamaz”


İhalenin iptal edilmesine tepki gösteren vatandaşlara da cevap veren Coşkun Öncel, “İhalede kimseye öncelik tanınması gibi bir durum söz konusu olamaz. Bizim de gönlümüz selde mağdur olan vatandaşların bu daireleri alması yönünde ancak ihaleyi kim kazanırsa daireleri de o alır. Eğer öncelik tanırsak biz haksızlık eder ve ihaleye fesat karıştırmış oluruz” diye konuştu.

Son Güncelleme: 24.02.2017 13:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 2017-02-24 08:31:54

Anlaşıldı.Kendi ağzınızla söylemişsiniz,Fiyatlar uçukken kimse ihaleye katılmadı, makul seviyeye inince talep patladı.Yeni ihale yapıp fiyatları yine yükselteceksiniz değil mi?sizi gidi rantçılar sizi.

Avatar
mehmet 2017-02-25 20:11:16

Tabi secim zamani verilen sozler onemli degil kopruyu gectiniz simdi milleti it yerine koymazsiniz. Unutmayin sizi oraya oturtanlar indirmesinide bilir ki ineceksiniz. Ak parti sizlen devam edecekse ak partili plarak bir tane bile oy vermeyecegim.