banner388

Samsun 'Atayolu' Ulusal Basın'da

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, sosyal medya hesabı üzerinden 'Atayolu' projesinin ulusal basında yankı bulan videosunu paylaştı.

Samsun 'Atayolu' Ulusal Basın'da

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, sosyal medya hesabı üzerinden 'Atayolu' projesinin ulusal basında yankı bulan videosunu paylaştı.

11 Kasım 2016 Cuma 12:51
Samsun 'Atayolu' Ulusal Basın'da

Samsun Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü 97 yıl önce kurtuluşa götüren yol olan Samsun-Amasya hattı tekrar ortaya çıkarılıyor. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın üzerine titrediği projede, bir doğuş hikayesinin saklı kalmış kahramanlık öyküsü tekrar canlandırılıyor. Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı, bir milleti bağımsızlığa götüren yolda Atatürk'ten kalan her iz, aracı, uğradığı her durak özenle restore ediliyor. Açık hava müzesi şeklinde uyarlanan yol ile Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 günü Samsun'a çıkışıyla başlayan milli mücadele dönemi, Ata'nın buradan Anadolu'ya geçişiyle hayat buluyor. O dönemlerde ingiliz birlikleri ve rum çetelerinin cirit attığı bölgede Mustafa Kemal ve yol arkadaşları tarafından 18 gün süren zorlu Amasya yolculuğu, proje sayesinde gün yüzüne çıkıyor. Atatürk'ün Bandırma vapurundan ayak bastığı tütün iskelesinden başlayan yol Havza'ya ordan da Amasya'ya uzanıyor.

'Atayolu'na Ulusal Basın İlgisi'
Ülke çapında yankı uyandıran projeye ulusal basında ilgi gösterdi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı videoda çok özel açıklamalarda bulundu.


 

Son Güncelleme: 13.11.2016 16:47
Anahtar Kelimeler:
SamsunAtayolu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali Balbal 2016-11-12 11:35:05

Bende otoyol projesinden bahsediyor zannettim.Meger Atayol projesiymis.Bu arada otoyol demisken boyle bir proje vardi ki bunun yaninda hizli tren projesi vardi ne oldu kimseden bir ses cikmiyor.Herhalde rafa kalkti.Neyse belki birgun gerceklesir.Bizim vali beyin ve milletvekillerinin daha onemli isleri vardir herhalde bekleyip gorelim.Saygilarimla.

Avatar
Ali Balbal 2016-11-12 16:24:06

Bende otoyol zannettim megerse Atayolmus.Ha bu arada Samsun otoyol projesine ne oldi ses yok.YHT projesine ne oldu tik yok.Boyle buyuk yatirimlar icin zaman cok bekle kardesim sirada daha onemli sehirler var Samsun neki.

Avatar
osman 2016-11-12 23:02:10

Bu adamin isi gucu yer alti hazineleri.