banner388

Karaaslan 19 Mayıslılarla Buluştu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Samsun’un 19 Mayıs İlçesini referandum ziyaretinde bulundu.

Karaaslan 19 Mayıslılarla Buluştu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Samsun’un 19 Mayıs İlçesini referandum ziyaretinde bulundu.

23 Mart 2017 Perşembe 18:20
Karaaslan 19 Mayıslılarla Buluştu

Samsun Haber19 Mayıslıları referandum hakkında bilgilendiren Çiğdem Karaaslan, “Bu gençliğe güvenin. Türkiye’nin önümüzdeki süreçte emin adımlarla yoluna devam etmesi için anayasa değişikliği olmazsa olmazımız” dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi çalışmaları kapsamında 19 Mayıs ilçesinde bir dizi programlara katıldı. 19 Mayıs Seçim Koordinasyon Merkezinde (SKM) vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirilen halk toplantısına, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, AK Parti İlçe Başkanı İrfan Kalaycı, Mahalle Muhtarları, Sivil Toplum Kurum ve Kuruluşları, MHP İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

TÜRKİYE UÇUSA GEÇTİ

Anayasa değişikliğinin Türkiye'nin geleceği için şart olduğunun altını çizen Karaaslan, “Sağolsun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, zamamında sistemin neden gerekli olduğunu öyle bir özetledi ki, dedi ki, ‘eğer bir gün Cumhurbaşkanı başka bir partiden, başbakan başka bir partiden olursa işte o zaman kıyamet kopar’ dedi. Bizde kıyamet kopmasın diye bunu yapıyoruz. Türkiye’nin önümüzdeki süreçte kararlı ve emin adımlarla yoluna devam etmesi lazım. İşte bu yüzden tek adam, tek devlet, tek millet diyoruz. Bu sanırım bütün kesimler için kabul edilen bir gerçek. Ayrıca anayasa değişikliği her partinin seçimlerden önce mutlaka vaatleri arasında yer bulmuş bir konu. Dolayısıyla bana göre önemli olan toplu bir uzlaşma sağlanmasıydı. Fakat bu mümkün olmadı. Burada birilerinin iddia ettiği gibi kişisel beklentiler, kişisel menfaatler, kişisel arzular ve bunun tatmini söz konusu değil. Burada rejim değişikliği yok. Cumhurbaşkanlığı sistemi adıyla hükümet modeli değişikliği olacak. Türkiye’nin geleceği söz konusu. Türkiye uçuşa geçti. Türkiye tüm saldırılara, zorlamalara rağmen bu uçuşu gerçekleştirecek. Bunun içinde anayasa değişikliği olmazsa olmazımız” diye konuştu.

BU GENÇLERE GÜVENİN

Karaaslan, milletvekili yaş sınırlamasının 18’e düşürülmesinde 15 Temmuz darbe girişiminin de büyük rol oynadığının altını çizerek “Türkiye'nin buna ihtiyacı var. Biz 18 yaşındaki bir gence seçme hakkını veriyoruz ama seçilme hakkını vermiyoruz. Bunu artık ortadan kaldırdık. 15 Temmuz’da tankların altına yatan 18 yaşındaki gençlerdi. Bu gençler ülkenin kaderini değiştirmede büyük rol oynadı. İşte bu gençler hem seçecek hem de seçilecek. Bende gençlik kollarından gelen birisi olarak söylüyorum. Bu gençlere güvenin” şeklinde konuştu.

Ekrem BİRCAN  

Son Güncelleme: 23.03.2017 18:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.