banner388

İlle De Roman Olsun

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Samsun Karadeniz Bölgesi Roman Dernekleri Federasyonu’nun daveti üzerine 200 Evler Mahallesi'nde yaşayan Roman vatandaşlarla bir araya geldi.

İlle De Roman Olsun

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Samsun Karadeniz Bölgesi Roman Dernekleri Federasyonu’nun daveti üzerine 200 Evler Mahallesi'nde yaşayan Roman vatandaşlarla bir araya geldi.

26 Mayıs 2016 Perşembe 17:18
İlle De Roman Olsun

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Samsun Karadeniz Bölgesi Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Kayacık ve yönetim kurulu üyelerinin vermiş olduğu daveti üzerine federasyon binasını ve 200 Evler Mahallesi’ni ziyaret etti. Mahalle sakinleri ile bir araya gelmiş olan Başkan Tok, roman vatandaşlar tarafından büyük bir coşku ile karşılandı. Vatandaşlarla yakından ilgilenen ve kendisi ile hatıra fotoğrafı çekinmek isteyen Romanları kırmayan Başkan Tok, mahallelilere ilgilerinden ötürü teşekkür etti.
200 Evler Mahallesi tarafından kurulan Mehteran Takımı’nın seslendirdiği marşlara eşlik eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, mehter takımını tebrik ederek ekibin oldukça güçlü senkrona sahip olduğunu belirttiğini söyledi. Tok daha sonra 200 Evler Mehter Takımı ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Roman vatandaşlarla birlikte birlik ve beraberlik mesajları veren İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Bizim ülkemiz, bizim topraklarımız, bizim medeniyetimiz, kaynağını ve ilhamını sevgiden alır, hoşgörüden alır. Bu topraklarda hoş görülmeyen tek şey, hoşgörüsüzlüktür. İnsanlar Romanlarımıza farklı farklı isimler söylüyor. Her ne derlerse desinler, hangi ismi hangi sıfatı kullanırlarsa kullansınlar, sizler Rom'sunuz, yani insansınız, yani cansınız. Sizler benim Roman kardeşlerimsiniz. Her birinizi tek tek selamlıyor, bağrıma basıyor, muhabbetle kucaklıyorum. Değil mi ki hepimiz can taşıyoruz, değil mi ki hepimiz bu can kafesinde ruh taşıyoruz, sıfatlar ne olursa olsun, isimlerimiz her ne olursa olsun, renklerimiz, dinlerimiz, inançlarımız her ne olursa olsun, bizler hep birlikte, yaratılmışların, mahlukatın en şereflisiyiz. İşte onun için Yunus'un söylediği gibi; yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz. İşte bu sebeple insan olmamızın gereği olarak Roman vatandaşlarımıza en büyük değeri AK Parti iktidarı vermiştir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan vermiştir. Ben de Cumhurbaşkanımızın çizdiği yoldan, o hedeften yürüyen bir kardeşiniz olarak Roman açılımının yıldönümünde Samsun Karadeniz Bölgesi Roman Dernekleri Federasyonu'nun daveti üzerine sizlerle buluştuk. Bu programları hemen hemen haftanın 3 günü gerçekleştiriyoruz. Dernekleri vakıfları sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ediyor bir araya geliyoruz. Bugün bizleri kendi mahallelerinde ağırlayan 200 Evler Mahalle sakinlerimize teşekkür ediyorum. Rabbim neşenizi huzurunu hiç zaman bozmasın inşallah” sözleriyle düşündüklerini belirtti.

"İLLE DE ROMAN OLSUN"

İlkadım Belediyesi olarak hazırlanmış olan "İlle de Roman olsun" istihdam projesi ile Roman vatandaşlara büyük yardımda bulunacaklarını belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "İlkadım Belediyesi olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız ile birlikte Roman vatandaşlarımız için büyük bir projeye imza atıyoruz. "İlle de Roman olsun" adı altında 160 bin euro değerindeki projemizde Roman vatandaşlarımızın eğitimi ve hemen peşine istihdamını sağlayacağız. Projemiz tamamen hazır, bakanlığımıza sunuldu ve cevabını bekliyoruz. ‘İlle de Roman olsun’ projemiz sayesinde eğitimlerine devam etme ve iş bulma sıkıntısı çeken Roman vatandaşlarımızın bu sorunlarını da gidermiş olacağız" şeklinde konuştu.
 

Son Güncelleme: 06.06.2016 16:23
Anahtar Kelimeler:
VatandaşRomanBelediye
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.