banner388

Erhan Usta Fransız Senatörleri kabul etti

MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Fransız Senatörler Reichardt ve Leconte’u kabul etti.

Erhan Usta Fransız Senatörleri kabul etti

MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Fransız Senatörler Reichardt ve Leconte’u kabul etti.

29 Nisan 2017 Cumartesi 11:39
Erhan Usta Fransız Senatörleri kabul etti

Samsun HaberTürkiye-AB ilişkilerini değerlendirmek için ülkemize gelen Fransa Cumhuriyetçiler Grubu Bas-Rhin Senatörü ve Avrupa İşleri Komisyonu Başkan Yardımcısı Andre Reichardt ile Senatör Jean-Yves Leconte, MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta'yı ziyaret etti. MHP Grup toplantı salonunda gerçekleşen ziyarette önemli mesajlar verildi. 


MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, "iki ülke ilişkilerini önemsiyoruz, Fransa stratejik bir ortak. Türkiye zaman zaman Avrupalı dostlarına kendini anlatmakta zorlanıyor. AKPM'nin "Türkiye'nin siyasi denetime alınması" kararının Türkiye açısından hiçbir şekilde kabul edilemez, bunu gerektirecek bir altyapı da mevcut değil, dolayısıyla bu kararı haksız ve siyasi bir karar olarak görüyoruz. 15 Temmuz, sadece seçilmiş hükümete karşı olan bir hareket değil. Türk milletinin tamamına ve Türk devletine karşı yapılmış bir kalkışma hareketi olarak görüyoruz." dedi.

MHP'li Erhan Usta FETÖ ile mücadelenin hukuk çerçevesinde sürmesi gerektiğini söyleyerek, bu mücadeleye destek verilmesi gerektiğini vurguladı.

Erhan Usta yaptığı açıklamayı şu şekilde sürdürdü;

"Biz bu süreci de olumlu bir şekilde sonuçlandırmak istiyoruz. Ancak, bizim bu kadar gayretimize rağmen Türk bürokrasisinde, siyasetçisinde ve halkında yaygın olan görüş; yine bize haksızlık edildiği şeklindedir. MHP olarak bundan sonraki süreçte müzakerelerin elbette sürdürülmesinden yanayız. Olumlu bir şekilde sonuçlanması arzu ediyoruz ama artık milli onurumuzun hiçbir şekilde de zedelenmemesi gerekir. Ben kişisel olarak bu olayların iki taraf açısından da soğukkanlılıkla değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Türkiye, Avrupa Birliği'nden gelen bu olumsuz mesajlar sonrasında bir tercih noktasına getirilmemeli.


Referandumun meşruiyeti açısından herhangi bir sorun yoktur. Tamamen meşrudur.


Bugün Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye raporu çıktı. Orada 'Anayasa paketinin değiştirilmeden uygulanması halinde Türkiye ile katılım müzakerelerinin askıya alınması' çağrısı yapıldı. Bunu hiçbir şekilde kabul etmek mümkün değildir. Buradaki sorunun ne olduğunu da biz anlayabilmiş değiliz" dedi.


Senatör Andre Reichardt ise "Bizim ziyaret programımızdan iki gün önce AKPM, Türkiye'yi denetim sürecine alma kararı verdi. Bu, bizim hiç beklemediğimiz bir şeydi" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.