banner388

Erdoğan Tok: Birlik ve Beraberlik Mesajı Verdi

İlkadım'ın Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Aşure Günü nedeni ile birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Erdoğan Tok: Birlik ve Beraberlik Mesajı Verdi

İlkadım'ın Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Aşure Günü nedeni ile birlik ve beraberlik mesajları verdi.

09 Ekim 2016 Pazar 17:59
Erdoğan Tok: Birlik ve Beraberlik Mesajı Verdi

İlkadım Belediyesinin Başkanı Tok, Aşure Günü'nün kardeşlik, birlik, beraberlik, sevginin, anlayış ve hoşgörünün olduğunu belirtti. Başkan Erdoğan Tok, Muharrem ayının 10'uncu gününe denk gelen Kerbela olayından milletçe ve bütün İslam alemi olarak ders çıkarılması gerektiğini dile getirdi. Muharrem ayı sebebi ile ilahi bereket ve feyzin, ihsan ve keremin coşmuş olduğu ve bollaşmış olduğu bir ay olduğunu söyleyen Tok, “Muharrem Ayı’nın bir matem ayı olmasıyla birlikte gelecek için kardeşlik tohumlarının da bu ay içinde atıldıüğını söyledi.  Bu ay, toplum ve kardeşlik için çok çok önemlidir. Aşure değişik lezzetlerin bir araya gelerek güzel bir lezzete dönüşmesi gibi, toplumda da farklılığı ortaya çıkarıp ayrışmayı değil, birlik ve beraberliği ortak bir tat yakalamayı hedef almalıyız. Rengi, dini, kökeni, cinsiyeti, milliyeti ne olursa olsun, insanlık ailesinin hep bir arada olduğunu ve bütün olduğunu düşünüyoruz. Muharrem Aynında , aşure gününün gelmesi ile beraber kalbinde iman taşımakta olan her mümin kardeşimizi hüzün sarar. Peygamberimizin ‘Benim dünyadaki çiçeğim, reyhanım’ , ‘cennet gençlerinin efendisi’ olarak belirtmiş olduğu Hz. Ali ile Hz. Fatıma’nın ciğerparesi, Hz. Hüseyin Efendimizin, ehl-i beytten olan toplamda 70 kişinin Kerbela çölünde şehadete ulaştıkları bir tarihtir. Yürekleri yakan bu acı, dünyanın bütün her yerinde, mezhebi, meşrebi, kültürü, coğrafyası ne olursa olsun, Resul-ü Ekrem’e, ashabına ile ehl-i beyt-i Mustafa’ya muhabbet besleyen bütün hmüminlerin ortak acısıdır" dedi.

MÜSLİMANLAR BİRLİK OLMALI
Kerbela’yı iyi anlamak gerektiğini belirten Belediye Başkanı Tok, "Bu konuda bizlere düşmüş olan vazife Kerbela’dan ayrılmak değil, birlik ve beraberliği çıkarmaktır. Yüreğimizi Kerbela’ya dönüştürmemektir. Ancak bu duruma çok üzülerek şahit olmaktayız ki, bu son senelerde İslamda yaşanmakta olan olaylar mezhebi, meşrebi her ne ise Müslümanların Kerbela’yı, Hz. Hüseyin ile arkadaşlarını henüz doğru düzgün okumayıp bilmeyip, doğru anlamamış olduğunu ortaya koyuyor. Bu sebebten,  bugün efrafta nice Kerbelalar gerçekleşmekte. Kardeş kanları akıyor. Bugüne kadar suçu hep başka kişilerde aradık durduk, başkasının sinsi emellerine atıflarda bulunduk. Fakat artık kendimize bakıyoruz ve nerede hata yapmış olduğumuzu sorgulamaya başlıyoruz. Bu sebeple şimdilerde mezhebi, meşrebi, dili, kültürü, coğrafyası  her ne olursa olsun dünyada bulunan tüm Müslümanların yeni Kerbelalar yaşanmaması için ortak olan dil, ortak kültür, ortak düşünce, ortak bir gönül beraberliğinin daha fazla gelişmesi gerekiyor" diye konuştu.
 

Son Güncelleme: 13.10.2016 15:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.