banner388

Çarşamba Havaalanı Onarım İhalesinde Şok İddialar!

Çarşamba Havaalanının onarım ihalesi hakkında her geçen gün yeni iddialar ortaya çıkmakta. En son iddia ise çok konuşulacağa benziyor.

Çarşamba Havaalanı Onarım İhalesinde Şok İddialar!

Çarşamba Havaalanının onarım ihalesi hakkında her geçen gün yeni iddialar ortaya çıkmakta. En son iddia ise çok konuşulacağa benziyor.

24 Kasım 2016 Perşembe 13:03
Çarşamba Havaalanı Onarım İhalesinde Şok İddialar!

Samsun'daki Çarşamba Havaalanı pistte meydana gelen 19 santimetreye varan çökmeler nedeniyle 3 ay boyunca hava trafiğine kapatılacak. Yılda yaklaşık 2 milyon yolcu trafiğinin yaşandığı Çarşamba Havalimanının kapatılacak olması şehir ekonomisine büyük zarar verecek. Konu hakkında ihale yapıldı. Yapılan bu ihalenin detayları ise gün geçtikçe ortaya çıkmaya başladı. Beraberinde de bir sürü tartışmayla beraber. 
İkinci bir ek pist için bütçe olmadığı ifade edilirken, gelinen noktada müdahale için neden bu kadar beklenildiği de merak konusu. CHP Samsun milletvekili Hayati Tekin bu çökmelerin 4 yıl önce raporlandığı açıklamıştı. Konu hakkında gündeme geldiği günden beri yazılar yazan, araştırma yapan Nusret Sağlam, son yazısında ihale süreci ile ilgili önemli iddialarda bulundu.

Sağlam, yazısında ihale sözleşmesinde havalimanının kapatılmadan, hava trafiği devam ederken toplamda 360 gün içerisinde bitirileceğinin yazdığı, ancak daha sonra ihaleyi alan firma ile farklı bir sözleşme imzalandığını ve buna göre 3 ay havaalanının kapatılmak suretiyle işin bitirileceğini yazdı. İhalede eşitlik ilkesinin bozulduğunu belirten Sağlam, yarın Samsun'a gelecek olan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Ahmet Arslan'dan tüm bunları gözönünde bulundurarak Nevşehir ve Trabzon'daki onarımlarda nasıl havalimanları kapatılmadıysa, Çarşamba Havalimanının da kapatılmaması gerektiğini söylemesini beklediğini yazdı.
İşte Nusret Sağlam'ın o yazısı:



Kaynak: samsunhaber.tc / Nusret Sağlam
 

Son Güncelleme: 26.11.2016 10:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.