banner388

Canik Belediye Spor'un Güzel Transferinden Samimi Röportaj

Samsun Canik Belediye Spor’un yeni transferi Antonija Misura Sandric, verdiği özel röpotajda neler anlattı?

Canik Belediye Spor'un Güzel Transferinden Samimi Röportaj

Samsun Canik Belediye Spor’un yeni transferi Antonija Misura Sandric, verdiği özel röpotajda neler anlattı?

22 Ağustos 2016 Pazartesi 11:04
Canik Belediye Spor'un Güzel Transferinden Samimi Röportaj

Canik Belediye Spor'un yeni transferi 1.81 boyundaki güzel fiziğiyle şimdiden Türkiye’de hayran kitlesi edinen Akdeniz Oyunları Güzellik Kraliçesi Antonija Misura Sandric, HT Pazar’a konuştu. İşte transferiyle Türkiye gündemine oturan dünyanın en güzel sporcusu seçilen Misura'nın o röportajı:

-Fransa’yı bırakıp Samsun Canik Belediye Spor’a gelmeyi nasıl kabul ettin? 

Türkiye kadınlar basketbolunda Fransa’dan daha iyi seviyede ve Canik Belediye Spor da Türkiye’nin en iyi takımlarından biri. Kadın basketbol süper ligindeler ve bu yıl da Euro Cup’a da gidiyorlar. Canik Belediye Spor bir basketbolcunun kendisini geliştirmesi ve kariyerini yükseltmesi  açısından iyi bir tercih. Fransa’da 3 yıl yaşadım ve artık farklı bir ülke görmek istedim. Türkiye de birçok yönden Hırvatistan’a çok benziyor. Kültürleri birbirine yakın, insanları sıcakkanlı, yemekleri güzel ve çevresi denizlerle kaplı. Böyle olunca da teklif gelince kabul ettim, yaşamak istediğim ülke burası sanki ve Türkiye’de mutlu olacağıma inanıyorum.

-Türkiye’ye ne zaman geliyorsun? 

5 Eylül’de İstanbul’da kalmadan aktarmayla Samsun’a geçeceğim.

-Daha önce Türkiye’ye yada Samsun'a geldin mi? 

Türkiye'ye iki kere geldim. İlki 2012’de Londra Olimpiyatlar’ına hazırlanmak için Ankara’ya gelmiştim, ikincisi de 2014’te de birkaç günlüğüne gezmek için İstanbul’a geldim ve şehre âşık olmuştum. Samsun'a daha önce gelmedim, internetten baktım. Deniz kenarında bir şehir olması ve Canik Belediye Spor'un güçlü bir takım olması beni ikna etti ve kabul ettim.

-Burada yaşamaktan keyif alırsan Türkiye’de kalmaya devam eder misin? 

Neden olmasın, şimdilik Samsun’da olmaktan mutluyum. Takımıma ve 2017’de oynayacağımız Euro Cup programına odaklanacağım ve bu süreçte de Türkiye’yi daha yakından tanıyacağım.

-Biraz kendinizden bahseder misin? 

1988’de Hırvatistan’ın deniz şehri olan Sibenik’te doğdum. Ablam profesyonel basketbolcuydu ve ben de 10 yaşımda basketbol oynamaya başladım. Ablam basketbolu bıraktı,ancak ben devam ettim. Üniversiteye gidememiştim, ancak geçen ay Sibenik’te bulunan Polytechnic in Sibenik Üniversitesi’nde ekonomi bölümüne kayıt yaptırdım.

-Türkiye’ye geleceğin duyulduktan sonra adına 10’a yakın Twitter hesabı açıldı, gerçek hesabın var mı? 

Adıma açılan sahte hesapları görünce kendime gerçek bir hesap açtım. Şimdilik sadece 100 küsur takipçim var. Sahte hesaplardaki takipçi sayısı gerçek hesabımdan daha fazla!

-2009’da güzellik kraliçesi seçildin, bu konuda iddian var mı? 

Benim için güzel olmak değil, iç güzelliği olan kaliteli insanlar ve basketbol önemlidir.

-Türkiye’ye geleceğinin duyulması Türk erkeklerini heyecanlandırdı, bu konuda ne düşünüyorsun?

Türk erkeklerinin sarışın kadınları seviyormuş, eminim beni de sevecekler (Gülüyor.) Beni izlemeleri için onları maçlarıma davet ediyorum ve bu ülkede güzel insanlarla tanışacağıma inanıyorum.

-Evli misiniz? 

Ah evet ve bu söylediklerimi eşim duymasın! 

-Eşin de Türkiye’ye gelecek mi? 

Temelli değil, sadece1 aylığına gezmeye gelip, sonra Hırvatistan’daki işine dönecek. Ailem de gelecek ama onlar da tatil yapıp dönecekler. 

- Eşin ne iş yapıyor? 

Eşim, turizm işletmecisi.

-Türkiye’de tanıdığın var mı? 

Canik Belediye Spor’daki Luca İvankovic ile Sibenik Jolly Jbs’de 6 yıl birlikte oynadık. Daha sonra ben Fransa’ya, Toulouse Metropol’e, o da Canik Belediye Spor’a transfer oldu. 3 yıldır Türkiye’de oynuyor ve yeniden aynı takımda oynayacak olmaktan mutluyum. 

-Hiç Türkçe konuşabiliyor musun? 

hayır, ama gelir gelmez öğrenmeye başlayacağım ve Türkiye’de öğrenmem daha kolay olacaktır. Şimdilik sadece “Merhaba”, “Canım” ve “Teşekkürler” kelimelerini ve “Merhaba canım” düzeyinde cümle kurabilecek kadar Türkçem var. 

-Türk filmi veya dizisi izler misin? 

Şehrazat’ın (Bergüzar Korel) oynadığı bir dizi vardı bizde ‘Şehrazat’ diye geçiyor, onu izliyorum.

-Türkiye’deki darbe girişiminden haberiniz var mı? 

Evet, bu yaşananları izlemek zor oldu, üzüldüm. Dünyada barıştan başka bir şeye ihtiyacımız yok ve şehit aileleri için ben de bir şeyler yapmak istiyorum. Örneğin Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray kadın basketbol takımlarıyla yardım turnuvası gecesi düzenleyip, şehitler için oynamak ve gelirlerini de 15 Temmuz şehitlerinin ailelerine bağışlamak  beni mutlu eder. 

Son Güncelleme: 22.08.2016 18:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.