banner388

Başkan Yılmaz'dan Romanlara Büyük Jest!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Romanlara seslenerek, “Bir araya gelin iki tane firma kurun. Belediyemizin peyzaj, temizlik gibi bazı işlerini size verelim." dedi. 

Başkan Yılmaz'dan Romanlara Büyük Jest!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Romanlara seslenerek, “Bir araya gelin iki tane firma kurun. Belediyemizin peyzaj, temizlik gibi bazı işlerini size verelim." dedi. 

09 Aralık 2016 Cuma 15:42
Başkan Yılmaz'dan Romanlara Büyük Jest!

Sevgi Cafede yapılan Canik ilçesi Yavuz Selim, 200 Evler ve 264 Evler Mahallesi muhtar ve Roman sivil toplum kuruluşları istişare toplantısında Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Roman vatandaşların temsilcilerinin sorunları ve taleplerini dinleyerek, birçok konuda destek olma sözü verdi.

Romanların istihdam sorunu ile ilgili üzerlerine düşen ne varsa yapacaklarını, Roman Mehteran Takımına gereken tüm desteği vereceklerinin altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Belediye olarak tüm desteği vermeye hazırız. Siz yeter ki bu birlikteliği bozmayın ve mehteran takımını en iyi yerlere getirin. Maddi manevi her şeye biz hazırız. Bir araya gelin bir firma kurun. Bunun için zannediyorum herhangi bir sermayeye bile ihtiyacınız yok. O firmaya iş verme sözü veriyorum. Belediyemizin peyzaj, temizlik ya da diğer konularda aldığı hizmet alımlarını biz size verelim. Orada yaşayan gençlerimiz çalışsın. İŞKUR ile birlikte hareket edip mesleksizlik sorununu ortadan kaldıralım. Birlikte fikri ve proje üretip sorunlara birlikte çözüm bulalım. Ben buradan belediye Başkanı olarak açık ve net bir şekilde söylüyorum. Siz firmanızı kurun iş vermesi bizden" dedi.

Romanların “İş konusunda devletten kadro istiyoruz” sözleri üzerine Samsun Valisi İbrahim Şahin şunları söyledi:
"Herkes düşmüş devletten kadro alayım peşine. Diyorlar ki bir telefon açtı kadro aldı. Böyle bir şey yok. Bunu aklınızdan çıkarın. Devlette memur olmanın şartları kuralları sınavları var. Şunu da açık söylüyorum devlette iş kapısı diye mücadele etmek yerine yaptığımız işte en iyi olmak için mücadele versek belki de devlette kazandığımız paralardan daha iyi gelir elde edeceğiz. Ufkumuzu biraz daha öteye koyarsak başarılı oluruz. Hiç birimizin birbirimizden farkı yok. Sürekli bazı konularda eleştiri yapıyoruz, elbette yapacağız ama mesele problemi çözmek. Bu şekilde problem çözülmüyor. Sizlere de bazı görevler düşüyor. En kolay iş sizin için çocuk yapmak. Ama çocuğu yaptıktan sonra iş bitmiyor. O çocuğun eğitimi o çocuğun hayata iyi hazırlanması. Topluma kazandırılması ve sosyal statü elde etmesi gibi konuları düşünmüyoruz"

 

Son Güncelleme: 12.12.2016 18:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.